Szekeres Viktor

A magyarok az utolsók között láthatják a Bosszúállók 2-t

A Disney még mindig pikkel Magyarországra a kamerázó kalózok miatt.

Sokan reménykedtek abban, hogy a Disney megunja a Magyarországra vonatkozó világpremier-moratóriumot, de a stúdió még a Bosszúállók második része kapcsán is inkább bevállalja a későbbi indítást, mintsem hogy Amerikával és a világ nagy részével egy időben nézhessük meg az új Marvel-mozifilmet. Ez azt jelenti, hogy míg sok országban már április 22-én látható lesz az Ultron kora, Amerikában pedig május elsején, idehaza a bemutató május hetedikén lesz, a szokás szerint két hetes csúszást elszenvedve. (A magyarok mellett egyébként a lengyelek részesültek még ebben a "kegyben", utánunk már csak a japánok kerülnek sorra, ők július negyedikétől láthatják a filmet, de az ottani premier késleltetése megszokott dolog.)

Aki egyébként nem ismerné az előzményeket, az korábbi cikkünkből tájékozódhat. Kíváncsian várjuk, hogy a Másnaposok 2-effektus miatt ugyanez a sors vár-e ránk az új Csillagok háborúja-epizód esetében is?

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • SirBubu #43
    és tessék, nem is vagyok annyira igénytelen, mert például a "Jupiter Ascending" esetében pont úgy vagyok vele, hogy megvárok valami rendes rippet

    ugyanis erről a filmről az állt bennem össze mások véleménye alapján, hogy lényegében egy szar, és csak a látványvilág ér benne valamit. és hát pont ezért meg is várom, amíg lesz belőle normális verzió
  • Zombee #42
    Nem tudok eladási adatokat, talán a nagy mozisikerek DVD-n még rentábilisek, de a kimondottan régebbi, meg rétegfilmekre specializálódott kiadók (Ultrafilm, Black Mirror, Navigator) mind bedőltek, a Fantasy Film és az ADS Service próbál túlélni ismert, újabb alkotásokkal, ők szoktak kihozni rétegfilmeket, leporolt klasszikusokat, pl. a Fantasy most is ad majd ki egy régi Charles Bronson filmet.
  • Zombee #41
    Azért, mert igénytelenség. Szar hang és kép, még egy jó filmet se lehet élvezni így. Ha már moziba nem mész el rá, legalább legyél igényes, és várd meg a rendes ripet! Egyébként az előzetes, a sztori és pár nézői vélemény, kritika együttes értelmezése után már elég jól el lehet dönteni, akarod-e látni a filmet, és ha mindezek figyelembevételével nézed meg, már nem érhet meglepetés. Kritika, előzetes önmagában nem elég, de ha mindent számba veszel, akkor pont azt kapod, amit vársz.
  • Zombee #40
    Sokkal többen, mint gondolnád. Torrenten most nem tudom, mennyien szedik le, mert csak egy hazai trackert használok, ott pedig már tiltott anyag, de régen toronymagasan vezették a letöltési statisztikákat, a film rip/DVD/BD változata mindig alacsonyabb számokat produkált, és nem függött a film minőségétől.
  • Major #39
    Egyszer lehet, hogy eljutunk oda, hogy abszolút nem éri meg magyarul kiadni egy filmet korongon, így majd 1-2 év késéssel lehet csak lelopni a magyar hangsávot a tvből. :)
  • Zombee #38
    Nem is kell, 2 hét csúszás nem a világ vége.
  • Zombee #37
    Az orosz piac még így is hatalmas, bőven megéri nekik, a magyar meg nem. A pénzhajhászást vicces számon kérni egy profitorientált cégen, ami a filmek gyártásából él...
  • Zombee #36
    A Galaxis őrzőiből, és ezután a többi Disney filmből azért nem lesz Blu-Ray, mert nem éri meg itthon kiadni, nem veszik annyian. Ezt el is tudom képzelni.
  • SirBubu #35
    de azért megnyugtatlak, nem örökké a szarfos halivúdi filmek után kajtatok, mert a YT-on tök jó dokumentumfilm-sorozatok vannak tonnaszámra, pl. a az egyiptomiakról, rómáról, az 1. vagy a 2. világháborúról, Koreáról vagy Vietnamról, a hidegháborúról, a világegyetemről, a hidegháborúról, satöbbi

    ja, meg az ufókról is
  • gothmog #34
    ...ami azt illeti, a diznin kívül voltaképp mindenkinek tökmindegy, csúszik-e a premier.