SG.hu

Gigabites sebesség elektromos hálózaton át

Új, 1.200 Mbps adatsebességre képes Powerline Gigabit Ethernet Adaptert dobott piacra a tajvani ZyXEL.

A cég közleménye szerint az eszköz a legújabb HomePlug Av2 standardra épül, telepítése rendkívül gyors, és olyan nagyfelbontású tartalmak közvetítésére is alkalmas, mint például a HD filmek, az online játékok vagy egyes applikációk. A PLA5405 modellegyszerre több vezetéket is képes csatlakoztatni az otthonokban és kétszer gyorsabb sebességgel működik, mint más, 600 Mbps powerline termékek.

A fejlett HomePlug AV2 technológiának köszönhetően a ZyXEL PLA5405 biztosítja a felhasználók számára a magas és egyenletes átviteli sebességet, egészen 1200 Mbps-ig. Az eszköz az IEEE 1901 alapú termékekkel is kompatibilis. Segítségével egész otthoni szórakoztató centrumok működtethetőek. Az eszköz telepítése során konfiguráció nem szükséges, egyszerűen csak az adapter erőforrási csatlakozójához kell bedugni a vezetéket, és máris létrejön egy szupergyors, megbízható otthoni hálózat.


Az adatátvitelt a 128-bit Advanced Encryption Security (AES) védi, ezzel biztosítva a biztonságos kapcsolódást a világhálóra. A titkosítási mechanizmus egy egyszerű gombnyomással konfigurálható, nincs szükség bonyolult telepítési munkára vagy további szoftver bevonására. A Quality of Service (QoS) funkció biztosítja az alkalmazások magas minőségű multimédia streaming-jét -például a triple-play szolgáltatások esetében -, továbbá priorizálja a HD videó közvetítést, a magas-sebességű internet hozzáférést valamint a VoIP feladatokat.

A TR-069 standard rendszeren keresztül a ZyXEL PLA5405 a szolgáltatók számára elérhetővé teszi a távoli menedzsmentet, mellyel konfigurálhatóvá válnak az eszközök, manuális felhasználói beavatkozás nélkül. A plug-and-play technológiával a telepítés működési költsége jelentősen lecsökken, ráadásul az installáció során sem kell bonyolult folyamatokon végigmenni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mrzed001 #5
    Ez csak lakáson belül működik (LAN), nem internet szórásra.
    Valamit félreértettél.
    Amúgy ha van gigás digi neted, és rádugod, akkor van a lakásba (voilá)
  • Lapajka #4
    Már csak az a kérdés, hogy az adott elektromos hálózatra, valaki valahol ráültette-e az 1200 Mb-es internet jelet vagy sem.. Ha arrafelé nem, akkor ezt boldogan megvehetjük, bedughatjuk és kapunk egy nagy semmit (na jó, egy gyors LAN-t azért igen - bár 1 GB/s-es Ethernet van régóta, tehát azért attól sem ellene hasra esni, hogy ez meg 1,2 Gb/s).
    Mivel csak úgy, bárhol, a villamos hálózatról várhatjuk az internetet az ítéletnapig... tekintve hogy nincs... másik sztori, hogy hol van 1,2 GB/2-es net elérés eleve.. Hát az sincs minden bokorban ugye..
    Szerintem a bolygón nem sok helyen keverték még rá a 220-ra 1,2 Gb/s-el az internet jelét... esetleg seholsem még? ;)
  • mrzed001 #3
    Totál semmi. Csak az APC villámvédelmes elosztója fogja meg, na azon nem megy át.
    Annyi még a megkötés, hogy egyazon fázison kell lennie mindnek.
    Tehát ahol pl 3 fázis van házba bent, és egyik megy a sütőhöz, másik meg légkondi ... na ott a sütő meg a légkondi tápján nincs net, mindenhol máshol meg van.
  • Jakuza1 #2
    elosztokon keresztul sincs semmilyen gond, vagy lassulas?
  • mrzed001 #1
    Másik gyártó, és amúgy régebbi modell van, de tök baró szerintem.
    Nem kell végigfurkálni a lakást, nem lógnak kábelek sehol.
    A routernél bedugva egy, meg ahol kell konnektorba bedug egy másik, és máris van net, meg IPTV (meg megint máshova egy harmadik, negyedik ... ).