Gyurkity Péter

Itt a Samsung Galaxy Note 4 és Note Edge

A gyártó meglepetést okozott, ugyanis egyszerre két új okostelefont mutatott be az IFA alatt.

Az új fejlesztések iránt érdeklődők a Samsung saját streamjén keresztül követhették figyelemmel a fontos bejelentést, amellyel kapcsolatban már hetekkel ezelőtt jelentek meg előzetes hírek és pletykák. Az ezen híreket követők is meglepődtek azonban, hiszen egyszerre két új készüléket ismerhettünk meg.


Az első helyen természetesen a Galaxy Note 4 szerepel, amely a cég új zászlóshajója. Ez a phablet kategóriába tartozó okostelefon egy 5,7 hüvelykes AMOLED-kijelzőt kapott, amely Quad HD (1440 x 2560 pixel) felbontást támogat. Ehhez ezúttal is az S-Pen társul, amely a gyártó ígérete szerint minden eddiginél jobban hasonlít majd egy hagyományos tollhoz, a felhasználói élmény nem sokban különbözne attól – ezzel egy időben az asztali számítógépekről ismerős funkciókat is kapunk, így például a több elem egyszerre történő kijelölésénél, amelyet a Pen kijelzőn történő húzásával érhetünk el. Az előlapon egy 3,7 megapixeles f/1.9 lencsével ellátott kamera kapott helyet, ezzel selfie-képeket úgy is készíthetünk, hogy a hátoldali (egyébként ezúttal is 16 megapixeles) kamerára helyezzük ujjunkat, majd pedig elmozdítjuk azt onnan.


Az akkumulátor mérete nem változott, viszont a szoftveres és hardveres oldalon elért optimalizációk révén növelték az üzemidőt, itt pedig gyorsabb töltésre lesz lehetőségünk (30 perc alatt 0-ról 50 százalékra). A DropBox révén 50 GB-os online tárhelyet kapunk a készülék mellé, amelynek árát és pontos megjelenési dátumát ugyan nem árulták el, ám egyes szolgáltatók jóvoltából hamar kiderült, hogy a tengerentúlon 300 dollárért lesz elérhető hűségszerződés esetén, annak hiányában pedig 750 dolláros és 750 eurós ár tűnik valószínűnek. A telefon vastagsága egyébként 8,5 mm, súlya 176 gramm.


A másik új jövevény a Galaxy Note Edge, amely nevének megfelelően a kijelző szélein mutat számunkra némi meglepetést. Ez egy 5,6 hüvelykes példány, szintén Quad HD felbontással (pontosabban 160 pixelsorral meghaladva azt), az érintőképernyő széleit viszont meghajlították, így például a beérkező értesítéseket ezen vékony csíkon is megtekinthetjük majd anélkül, hogy a teljes kijelzőt be kellene kapcsolnunk. Az akkumulátor itt egy 3000 mAh-s példány, a készülék pedig 3,8 mm-rel szélesebb és 2,2 mm-rel rövidebb a Note 4-nél.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Linkout #13
    Aminek viszont örülnék, az egy 128GB-os példány. Tárhelyből sosincs elég :)
  • Linkout #12
    Nem azért parasztvakítás, mert nem apple. A touch id sem akkora nagy durranás, az alulról felhúzható redőny az ios7-ben sem az stb.

    Az viszont tény, hogy az apple sokkal átgondoltabban készít terméket. Ez minden részre vonatkozik (összeszerelés, anyaghasználat, szoftver, marketing.)

  • Luciferkee #11
    Most mit sírsz ezen? Neked nem tetszik, nem veszed meg. Másnak (többet között nekem is) tetszik, bejön az ötlet megveszi. Ennyi.
    És nem, nem azért tetszik mert samsung/iphone, hanem valami egyedi, számomra ötletes megoldást hoztak elő.
  • karajjj #10
    nekem pl tetszik, tudom, én vagyok a hülye, de pl elnézegetném rajta meló közben az üzeneteimet, vagy a tweeteket úgy, hogy hozzá se kell nyúlnom a telefonhoz, hanem magától kijelzi az oldalsó sávon
  • armageddon666 #9
    Nem-Apple = Parasztvakítás, fölösleges.
    Apple = Innováció.

    Mit nem értesz? :o
  • culas25hc #8
    De mitől parasztvakítás a dizájn? Ennyi erővel minden parasztvakítás, ami céltalanul szép vagy egyedi. Lehetne minden telefon szappantartó alakú, szürke műanyagból aztán csá. Még logó sem kéne rájuk, csak egy visszafogott modell szám a hátlap mögött. Nyilván technikai előnye nincs ennek a telefonnak, de szerintem baromi jól néz ki.
  • mortep #7
    nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem első benyomásom az volt a bemutatóval kapcsolatban, hogy Jobs-t majmolják.
  • Jawarider #6
    Majd veszek ha nettó 2000 euró lesz a fizum.......
    Utoljára szerkesztette: Jawarider, 2014.09.03. 20:57:02
  • ntom #5
    1:15:30-nál kezdődik az Edge-rész.
    A Samsung vezetőjének a helyében kirúgnám az egész bandát, aki ezt a prezentációt összehozta. A 3 előadót, a szövegírót, a forgatókönyvírót, mindenkit.
    Hogy lehet egy ilyen dolgot ennyire amatőr módon tálalni?
  • BladeW #4
    Ja, tiszta baromság a egész, 640 kbyte-ba meg amúgy is minden belefér.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    imádnivaló minden teches cikknél, ami valamilyen újítást, vagy innovációt mutat be olvasgatni a bérkárogókat