Gyurkity Péter

Ál-mobil­tornyokkal hallgatják le telefonunkat

Tucatnyi hamis mobiltornyot találtak az USA-ban, amelyek feladata a telefonhívások elfogása.

A mobiltornyok témája még a szaksajtóban sem sokszor szerepel, a rendelkezésre álló teret ugyanis leginkább az újabb és újabb csodamasinák özöne foglalja el. Eddig többnyire a környezetvédők kifogásolták ezen tornyok elhelyezését és folyamatos használatát, bár akadt már példa arra is, hogy a helyi lakosok kritizálták a fának álcázott tornyok kialakítását, most azonban kiderült, hogy az Egyesült Államokban több helyen is ál-tornyokat üzemeltetnek.

Az ESD America első embere a napokban adott interjút, amelyben elárulta, hogy egyik kliensük egyetlen, több államon átvezető útja során 8 különböző mobiltornyot regisztrált, amelyek egyetlen szolgáltatóhoz sem tartoznak, elsődleges feladatuk pedig nem a hívások megfelelő továbbítása, hanem azok elfogása és lehallgatása lehet. Ezt a cég saját, CryptoPhone 500 elnevezésű fejlesztésével tudta megtenni, amely az Android egy biztonsági téren alaposan megerősített és kibővített változatára támaszkodik, így megfelelő módon jelenti, ha a kimenő hívások nem kívánt helyre érkeznek.

Ezek az ál-tornyok (amelyek sok esetben kormányzati épületeken, vagy azok közelében, de például Las Vegas-i kaszinók mellett is megtalálhatók) sokszor arra kényszerítik készülékünket, hogy 4G helyett 2G-re váltson vissza, mivel ezen protokollokat sokkal könnyebb kijátszani. Egyes példányok a „spoofing” révén még meg is tévesztik az okostelefonokat, azok továbbra is 4G-hálózat jelenlétét jelzik számunkra, miközben a hívás 2G alatt megy végbe, a tornyok pedig valószínűleg lehallgatják azt és a megfelelő helyre továbbítják az információt.

Azt nem tudni, hogy ezen ál-tornyokat ki üzemelteti, ám a vonatkozó költségek miatt nem kis szereplőről van szó. Többen az amerikai kormányt sejtik a háttérben, de az sincs kizárva, hogy külföldi, például kínai fél tevékenységének következményei.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #29
    Itt pont arról van szó, hogy van konkurense, ugyanis igen b*meg, az NSA alapból hozzájut minden mobiladathoz és tartalomhoz, de más talán nem. ;-)
  • StoneCold7 #28
    Alapból az a k#rva szem azon a piramison mindent lát! Azt hiszem ezzel elmondtam mindent.
    Utoljára szerkesztette: StoneCold7, 2014.09.05. 15:08:36
  • Archenemy #27
    "Arról az emberről nem kell hinned semmit, mert teljesen lényegtelen, hogy ő beépített ember, vagy csak szerencsés. "

    Igen, tök lényegtelen, hogy reális esélyem van nyerni (hiszen másnak is sikerült), vagy nincs reális esélyem nyerni (hiszen csal az ürge, és csak a beépített emberének engedi, hogy nyerjen). Ezek lényegtelen dolgok az ilyen Okos Embereknek, mint amilyenek mi vagyunk.
  • immovable #26
    :SAD::DD
  • Cat #25
  • bunny #24
    Minek építenének ál adótornyot, amikor a rendesről is azt szednek le amit akarnak?
  • fszrtkvltzttni #23
    "Például mikor látom, hogy itt-a-pirosozik néhány ember az utcán, és az egyik egy csomó pénzt nyer, akkor arról az emberről sem hiszem, hogy beépített ember, hanem azt gondolom, hogy szerencséje volt."
    Arról az emberről nem kell hinned semmit, mert teljesen lényegtelen, hogy ő beépített ember, vagy csak szerencsés. Ez igaz minden konteóra.
  • fszrtkvltzttni #22
    "Viszont, ha már rendelkezel egy "hivatalos" mobilszolgáltatóval/technológiai ismeretekkel, akkor semmi akadálya - a (lopott) pénzen kívül - , hogy ilyen tornyokat állít(tas)s fel, bárhol az országban, még hazánkban is! (Ha már eleve annyira biztonságos lenne a kommunikáció működése, akkor nem lehetne lehallgatni, feltörni, rácsatlakozni....)"
    Ez nem igaz, mert csak a számodra engedélyezett frekvenciatartományban dolgozhatsz.
    Ilyen lehallgató rendszer létezése, mely elkapja a felhasználókat, a többi telefonszolgáltató tudomása nélkül elképzelhetetlen. Ezek után vagy kamu (1) vagy kormányzati megfigyelés.
    A megfigyelés célja lehet a legális kommunikáció lehallgatása (2), vagy az illegális frekvenciahasználat szűrése (3).
    1,2,3 mindenki válasszon a hitének megfelelően, ha akar.
    Utoljára szerkesztette: fszrtkvltzttni, 2014.09.04. 21:09:43
  • paby88 #21
    erről egy film jut eszembe talán látta valaki közületek az a címe hogy: Lakott sziget
  • armageddon666 #20
    Szerintem a konteóhívők csak trollok, és nem is hisznek semmiben. :o :o :o Ez az igazi összeesküvés!