Gyurkity Péter

MediaTek chipek és Xperia Z3 a Sony háza táján

A japán gyártó a MediaTek chipjeit is felhasználná, a csúcskategóriában pedig jöhet az Xperia Z3.

Iparági források számoltak be arról, hogy a Sony Mobile a közeljövőben a MediaTek által gyártott processzorokat is felhasználná saját okostelefonjaiban, amelyek a belépő szintet, illetve a középkategóriát hivatottak lefedni. Négy-öt különböző modell várható, a példányszám pedig a 30 milliós határt is elérheti.

Amennyiben hihetünk a hírnek, a kínai gyártó 64 bites chipjeit szeretnék elsősorban megszerezni, ezek közül is az MT6732 típus váltotta ki a japán illetékesek érdeklődését. Három tajvani cég, az Arima, a Compal, valamint a FIH Mobile, jelenleg a Qualcomm megoldásaira alapozzák a Sonynak szánt, 4G LTE-elérést támogató termékeket, a közeljövőben azonban 4-5 olyan példányt is piacra dobnak majd, amelyekben a MediaTek fejlesztései teljesítenének szolgálatot. A MediaTek a maga részéről két 64 bites megoldás sorozatgyártását kezdi el, ezek közül a már említett MT6732 négy, az MT6752 pedig 8 maggal futna be.

A Sony természetesen a csúcskategóriáról sem feledkezik el, itt hamarosan szintén komoly változások várhatók. Külső források szerint nemcsak a zászlóshajó szerepében tetszelgő új okostelefon külső kialakítása, de annak szoftveres kínálata is alaposan eltér majd a megszokottól, és bár az Xperia Z3 név még nem tekinthető véglegesnek (és hivatalosnak), nagy valószínűséggel ennek megjelenésére kerül majd sor. A cég állítólag már négy eltérő modellt engedélyeztetett a TUV Rheinland-on keresztül, ami arra utal, hogy több változat megjelenésére számíthatunk.

Erre minden bizonnyal 2014 második felében kerül majd sor, a lehetséges eltérések között szerepel az Android 5.0, új Xperia Home kezelőfelület, 64 bites chipek, még több RAM, hosszabb üzemidő, illetve számos egyéb kisebb-nagyobb változás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!