Berta Sándor

Androidos notebookot dobhat piacra a HP

A Hewlett-Packard rövid időre elérhetővé tette a legújabb készüléke specifikációját, hivatalos bejelentés ugyanakkor még nem történt.

Az új modell a Slatebook 14 nevet viseli és az operációs rendszere az Android 4.3. A notebook teljes értékű billentyűzettel és Full HD felbontású érintőképernyővel rendelkezik. Rendszermagja egy négymagos nVidia Tegra, azt viszont egyelőre nem lehet tudni, hogy a Tegra 4 vagy a Tegra K1, de valószínűbbnek tűnik az előbbi. Az összes szoftver a Google Play Store kínálatából származik - ez arra utal, hogy a webes konszernt látszólag egyáltalán nem zavarja az, hogy az Android egy olyan notebookra került, ami akár a Chromebookok közvetlen vetélytársa is lehet. A HP sem konkrét árat, sem megjelenési időpontot nem közölt.


Az új modellt 2 gigabájt memóriával és 16 gigabájt flashmemóriával látták el. Helyet kapott benne mcroSD-bővítőhely, három USB-port, IEEE WLAN 802.11b/g/n- és Bluetooth-támogatás, HDMI- és audiokimenet, SIM-hely, míg a beépített hangszórókat a Beats Audio szállította. A notebookon külön gomb van a legutóbb használt alkalmazásoknak. Az új készülék nem meglepő abból a szempontból, hogy 2013 októberében Meg Whitman, a HP vezérigazgatója közvetlen vetélytársaknak nevezte a Microsoftot és az Intelt, s változásokat helyezett kilátásba. Az Intel pedig úgy vélte, hogy az Android a jövőben az asztali és a hordozható számítógépeken is nagyobb szerepet kap.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • echo #3
    Szerintem meg ebből fog kinőni a jövő otthoni rendszere. Nyilván nem ma, de ha rámennek a cégek, akkor szerintem átlagos otthoni célokra megfelelő lehet. Meg lehet egy olyan hozadéka is, hogy az MS a végén tényleg ingyen fogja adni a windowst :D
  • frensys3666 #2
    Mi a francnak?!
  • Armagedown #1
    Kik fogják ezt venni, akik mindenhol Androidot akarnak látni?
    Ekkora gépre már nagyon kevés a droid tudása