SG.hu

Guinness rekorder HP nyomtató

A világ leggyorsabb színes asztali nyomtatójának bemutatásával ünnepli a HP a Deskjet termékcsalád születésének 25. évfordulóját. A cég a negyed évszázad alatt majdnem 600 millió Inkjet nyomtatót szállított le.

A HP kifejlesztette a világ leggyorsabb színes asztali nyomtatóját, a Guinness rekorder Officejet Pro X printert, mely a cég közleménye szerint akár 70 irodai minőségű oldal nyomtatására is képes percenként. Ezt a PageWide technológiával érik el, melynek lényege, hogy miközben a papír mozog, a lapszélességű nyomtatófej stabilan áll. Mivel nyomtatás közben az egyedüli mozgó alkatrészeket a laptovábbító mechanika jelenti, így a készülék hosszú távú megbízhatósága is adott. A nyomtató sorozat ENERGY STAR minősítést kapott mind energia- mind hulladék újrahasznosítás terén.

A gyártó közlése szerint a HP Officejet Pro X akár 50 százalékkal kevesebbet fogyaszt a vele azonos kategóriában lévő lézernyomtatóknál és gyorsan integrálható a vállalati informatikai rendszerekbe az ehhez szükséges nyomtatási protokollok, menedzselhetőség és workflow megoldások révén. "A KKV ügyfelek mindig a költségtakarékos megoldásokat keresik" - mondta Stephen Nigro, a HP vezérigazgató-helyettese, a nyomtatási és a grafikai megoldások üzletág vezetője. "Az új HP Officejet Pro X sorozat ideális megoldás számukra professzionális nyomtatáshoz, mert gyorsabban, alacsonyabb költséggel működik, mint a lézerprinterek, miközben kevesebb a hulladékmennyiség is."

A hálózati és USB kapcsolat mellett vezeték nélküli csatlakozás is lehetséges, és az ePrint funkcióval bármilyen eszközről nyomtathatunk rá, legyen az Android, iOS vagy Windows okostelefon. Saját egyedi emailcímére levelet küldve is lehetséges a nyomtatás, hátránya egyedül a nyomtatópatronok magas ára. A HP Officejet Pro X sorozat Magyarországon novembertől érhető el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Athlon64 #3
    1. Gondolom a fej fix
    2. ilyet eddig miért nem lehetett csinálni? (oké drága, de legalább mutatóba, hogy lehessen látni, a tintasugaras technológia is tud olyan gyors lenni mint a lézer, ha teljes szélességbe nyomtatunk, és nem csak sávokat pakolunk fel, kis átfedéssel, hogy egybefüggő legyen a nyomat.)
    3. ha fix a fej akkor az jó! Mert az én öreg Epson DX7400-amba jelenelg 320Ft egy tintapatron! :) Így ott is csak a tintát kell belepakolni olcsón utánosból :)
    Tetszik ez a nyomi!
  • joghurt3 #2
    Úgy könnyű sok nyomtatót eladni, ha a patronkészlet többe kerül, mint egy új nyomtató...
  • noland #1
    Ez itt a reklám helye..azért a "vezeték nélküli csatlakozás is lehetőséges" fájt.

    Technikailag, meg a lapszélességű nyomtatófejjel, hát így könnyű..