Szekeres Viktor

Szombaton, a világpremierrel egy időben láthatjuk a Discovery Nelson Mandeláról szóló filmjét

A Discovery Networks egyórás dokumentumfilmmel emlékezik az elhunyt dél-afrikai politikus inspiráló életéről Nelson Mandela - a legenda születése címmel. A műsor december 7-én, szombaton 12 órakor lesz látható a Discovery Channel hazai műsorán.

Tegnap hunyt el Nelson Mandela és a tragikus esemény hatására a Discovery Networks műsorváltozást jelentett be: szombaton délben ugyanis, 224 tévés piacon egyidejűleg adja le a csatorna az dél-afrikai politikusról szóló, Nelson Mandela - a legenda születése című portréfilmet.

A filmben a közeli barátok, ismerősök és aktivista társak szavaiból kaphat képet a közönség Mandeláról, sok-sok megindító részlettel. A megszólalók nem csak a bálványozott vezetőt látták benne, ezért életéről sokkal árnyaltabb és valóságosabb képet nyújtanak - ebben szerepet kap az államférfi tekintélye és ravaszsága is. Az interjúkat Mandela Hosszú út a szabadságig című könyvéből felolvasott részletek kötik össze. A filmben többek között megszólal Brian Widlake, brit televíziós műsorvezető, Dr. Niel Barnard, a dél-afrikai hírszerzés vezetője Mandela fogsága alatt, FW De Klerk, a Dél-Afrikai Köztársaság egykori miniszterelnöke, Shaun Johnson, barát és újságíró, George Bizos, barát és ügyvéd, Jesse Jackson, amerikai politikai aktivista, Dennis Goldberg, barát és aktivista, Ahmed Kathrada, barát és elítélttárs a Robben-szigeten és Andrew Mlangeni, barát és elítélttárs a Robben-szigeten.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!