Szekeres Viktor

Hozzánk is megérkezett Oliver Stone tévésorozata

Amerikában pár hónapja került bemutatásra az Oliver Stone által készített Amerika elhallgatott történelme című tévésorozat, s máris megérkezett hozzánk - ráadásul egy olyan csatornára, melyen ritkán látni efféle szériákat.

Amerika elhallgatott történelme (Oliver Stone's Untold History of the United States) címmel november 30-án 22 órakor mutatja be a Spektrum Oliver Stone tévésorozatát. A világhírű filmrendező számos alkotásában - Szakasz, Született július 4-én, JFK - A nyitott dosszié - foglalkozott már az amerikai történelem sorsfordító eseményeivel. Tízrészes sorozatában azonban arra vállalkozik, hogy az Egyesült Államok hivatalos és az iskolákban oktatott történelmével szemben alternatív megközelítéssel mutassa be Amerika elmúlt hat évtizedének legfontosabb eseményeit.

A dokumentumfilm-sorozat a rendező szándéka szerint drámai hatású archív felvételekkel tarkított epizódjai olyan elhallgatott részleteket tárnak fel, amelyek korukban nem kaptak nyilvánosságot, mégis döntő hatással voltak az ország sorsának alakulására. Az archív felvételek mellett olyan filmrészletek is előkerülnek, amelyek az adott korszakhoz kapcsolódnak témájukban.

A sorozat narrátor egyébként maga Oliver Stone, aki többi között bemutatja, mi vette rá Harry Truman elnököt, hogy kiadja a parancsot az atombombák ledobására Japánban, mi idézte elő a hidegháborút, új tényeket ismertet a Kennedy- kormányzatról, a vietnami háborúról, de kitér Bush, Clinton és Obama elnökök történelmi szerepére is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!