• kvp
    #2
    A osszeszerelouzemben tenyleg nem szukseges a leepites, mint ahogy a belso berendezeseket (panelok, ulesek), kabelezest vagy pl. a fekrendszert gyarto beszallitoknal sem. A nemetek a konkret uzem eseten osszeszerelest vegeznek.

    A motorgyartast kell atallitani belso egesurol elektromosra es melle akksi gyartasra, ami tobbnyire mas beszallitot jelent, sokszor mas orszagban. Kb. ugyanannyi munkahely marad csak atmennek mondjuk Kinaba vagy oda ahol az EU-ban aksi gyarak epulnek.

    Magyarorszagon eddig foleg osszeszereles, panel, kabel, motor es fekrendszer gyartas volt, ebbol kabelgyartast mar elvittek, mert tul draga a magyar munkaero, a motorgyartast talan atallitjak benzinrol elektromosra, mig az aksigyarak epulnek. Tehat van eselyunk, hogy Nemetorszagbol beszallitoi munkat tudjunk elhozni, de kozben meg is szunhetnek a motorgyarto sorokon dolgozok allasai. Az osszeszerelest mint irtam nem igazan erinti, hogy hajtaslanccal szerelik a jarmuveket. (az ules az ules marad, mint ahogy a belso ter elemei se szunnek meg a hajtasvaltastol)