• kvp
    #7
    "A file explorer egyre cigányabbul néz ki verzióról verzióra, egyre kevésbé használható win11 alatt, és a mai napig nem tud méret szerint rendezni foldereket, cirka 30 éve nem tudják lefejleszteni ezt, érthetetlen..."

    Le tudjak, de nem akarjak, mert van ra 3rd party extension. A windows a generaciok alatt egyre tobb eltero fejlesztogarda altal kitalalt egyre tobb felesleges komponenst tartalmaz es a regi meg az uj fejlesztok nem is ismerik egymast, de dokumentacio se nagyon keszult. Igy egy kvazi ismeretlen es dokumentalatlan szoftvert foltoz egy ujabb es ujabb garda, akik tobbsege a legolcsobban felveheto indiai koderekbol all. Varhatoan az MI terjedesevel egyre tobb lesz a chatgpt szintu copy+paste kod a windows kritikus komponenseiben es egyre tobb lesz az olyan komponens, amit azert irnak ujra es ujra, mert az uj csapat nem erti, hogyan mukodik az elozo altal irt kod, de vegul a kompatibilitas miatt benne hagyjak az elozoeket is.

    "Az XP még elment 128/256/512 MEGABYTE RAM-mal és ugyanúgy excel és outlook futott a legtöbb irodai gépen."

    En meg 64 MB-al is hasznaltam munkara es jatekra is, amikor 16/32 MB volt az elterjedt a legtobb gepben. Manapsag a par dollaros jatek mikrovezerlokben van ennyi es megy rajtuk x86 emulatorban a windows. :-)

    "ráadásul irracionális hw-követelményeket támasztó egyfajta szolgáltatásként."

    A ceg szeretne atallni a szoftver mint szolgaltatas modellre, mert a havidijas es mikrotranzakcios modell meg tobb penzt hozna nekik. Gondoljunk bele pl. a pay per click modell altal hozott haszonra az explorer-ben.