Ötvös Tibor

Remek lett a Choplifter HD

Folyamatosan jönnek a kultikus játékok felturbózott verziói. És szerencsére nem csak a 2000-es évek klasszikusai térnek vissza, hanem valódi, a '90-es években uralkodó alkotások is visszatalálnak a monitorokra.

Ilyen a Choplifter is, melynek a hétvégén jelent meg a HD-s verziója. A játék maga nagyon egyszerű elemekből építkezik: egy helikopterrel kell különböző helyeken rekedt embereket kimenekítenünk. Anno többnyire a környezeti elemekkel kellett megküzdenünk, a mostani verzióban azonban már - többek között - zombik is ránk támadhatnak.



Szerencsére az inXile fejlesztői remek munkát végeztek, hiszen a Choplifter HD kellően változatos játékmenettel bír és ráadásul grafikailag is megállja a helyét a letölthető játékok piacán. A kihívások között szerepel majd emberek kimentése, bázis megvédése, bázisok elfoglalása és visszavonulás kivitelezése is. Mind tartalmaz valami egyedi elemet és így elég nehéz megunni.

Ráadásul helyenként humorossá is válik a program. Legemlékezetesebb jelenet Duke felbukkanása, aki nem nagyon siet a helikopterünkhöz, hiszen mégis ki árthatnak neki? A Mesterséges Intelligencia is jól vizsgázott. Minden szinten és küldetésben eltérő taktikát kell majd alkalmaznunk: van, ahol bombákat kell bevetnünk és van, ahol a géppisztoly lesz az úr.



Az egyetlen negatívum a nagyon gyenge szinkronhangokban keresendő, de egyébként ezt sem lehet számon kérni a csapaton, hiszen egy elég kis költségvetésű alkotással van dolgunk. A Choplifter HD újabb példája annak, hogy igen is lehet a klasszikust tiszteletben tartó, de mégis a játékmenetbe passzoló új elemeket adó programot elkészíteni, mely a mai közönséggel is megismerteti a régi kor ászait.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • efroland #9
    Sziasztiok!
    Van esetleg valakinek olyan problémája aChoplifterrel, hogy nem ment? Van savegame könyvtára, de abba nem rak semmt. Ha valami megoldás lenne, annak marhára örülnék!
  • 3Error #8
    az Disznómedveember...
    zombi?! a f*sznak kell ebbe is zombi... óóó...
  • Samanoske #7
    Csak olyan nehéz,hogy kihullik a hajam!
  • Seth #6
    GET DÁÓN!!!
  • creed13 #5
  • alien47 #4
    Én Medvedisznóembert akarok ölni.
  • Marinecorps #3
    GET TO THE CHOPPA!!!!
  • pepe792 #2
    Újabb értelmes mondat az sg.hu-n:
    "Legemlékezetesebb jelenet Duke felbukkanása, aki nem nagyon siet a helikopterünkhöz, hiszen mégis ki árthatnak neki?"
  • mad mind #1
    Mi a szarért kell minden programba zombikat rakni? A következőben, meg metroszexuális vámpír/farkasember lesz az ellenfél? Ennyire nincs már ötlet?