155
1469935_630639843644693_2142974856_n.jpg
  • bega82
    #155
    3. évadból 3 részt láttam eddig, és tetszik nagyon. Néhány szempontból az első évad felé kanyarodtak vissza, gondolom a 2. évad negatív kritikái miatt, kicsit lassan csordogálnak az események, de nem fájóan lassan. Kíváncsi vagyok nagyon a folytatásra, jó a sztori.
  • Stockbauer33 #154
    http://www.origo.hu/teve/20170727-alakul-a-true-detective-folytatasa-a-harmadik-evad.html
  • chilisos
    #153
    3. évadról van valami infó? Lesz egyáltalán?
  • stargatelost
    #152


  • Stockbauer33 #151
    http://www.mafab.hu/article/tarantino-nekiment-a-true-detective-nek-03
  • Stockbauer33 #150
    http://hvg.hu/kultura/20150816_True_Detective_2_evad
  • KaBuTo666
    #149
    Nekem mind a 2 évad tetszett, lekötött.
  • ForzaInter
    #148
    Tul nagy a stilusbeli a kulonbseg a 2 evad kozott. Az 1 evadba volt nyomozas, de egyaltalan nem arrol szolt, hanem a 2 foszereplo eleterol, es kapcsolataikrol, az ugy az csak egy disz volt.. Ez a 2 evad viszont sokkal inkabb koncentralt a nyomozosra, mint a karaktekre, es ugye tobb volt a karakter is, nem csak 2, plusz meg az elsonel is sokkal pesszimistabb evad volt, egy kis humor neha nem artott volna. De nekem tetszett a 2 evad is, a szineszek nagyon jok voltak, es a sztori is rendben volt, nekem tetszett, hogy most egy teljesen mas stilust kaptunk. Persze voltak hibai az evadnak, de igazabol az 1 evadnak is volt boven, csak az egy karakterdrama volt, ahol MM zsenialis jateka, es szovegei mindent elhonalyositottak.
  • Kongy
    #147
    Én elkezdtem újra az első évadot, azt kell mondanom, hogy a 2 főszereplő viszi el a hátán az egészet, meg az ő viszonyuk egymáshoz, de főleg McConaughey karaktere, egyszerűen zseniálisak a dumái, és a játéka. Élvezet nézni, meg nekem a nyomozás is bejön.
  • Sequoyah
    #146
    Sarkitva persze, de igy latom. Az elso szezonban a sztori kevesbe kotott le, sokszor felbe is maradt a nezese. A masodikban viszont mivel haladnak a dolgok, sokkal inkabb vartam a folytatast.
    A hangulat viszont hasonlo, mindkettoben megfurdunk az alvilag mocskaban, es a fohosok sajat mocskaban is.
  • dave9004
    #145
    nem annyira durva, de am ha itt is lett volna egy matthew féle karakter, ugyanúgy folyna sok ember nyála.
  • Systore #144
    azért ez elég merész vélemény.
  • Sequoyah
    #143
    Az 1. szezonnak szvsz tortenete sem volt, csak maszkaltak osszevissza keresve a bunost. Nem sok minden maradt meg belole. Ehhez kepest itt mar kapunk valodi tortenetet, a dolgok haladnak valamerre.
    Ez latszolag balul ut vissza, mert az 1. szezon tortenetet nehez kritizalni, mivel nincs neki, ezzel szemben a 2. szezont lehet boven kritizalni a nem tokeletes tortenet miatt. Emiatt rosszabbnak tunik, pedig sokkal jobb, hogy egyaltalan van mit kritizalni:)
  • lwb
    #142
    A baj az, hogy nagyon keveset szólt erről az alapsztoriról az egész. Az előző évadban azért Dora Lange ügye volt a főszál, amiből kiindult minden és lezárást csak a végén kaptunk. Itt a Caspere-gyilkosság lényegében egy mellékszál volt, amiből kiindult a tényleges cselekmény. Ami azért baj, mert elvileg ez egy detektív-történet kellett volna, hogy legyen.

    (Ez nem spoiler, így kezdődik a sorozat. Kb. mint Laura Palmer ügye a Twin Peaksben)
    Utoljára szerkesztette: lwb, 2015.08.11. 15:52:19
  • SzirmosSzisza
    #141
    Nekem maga az alaptörténet bejött, ami a vége felett bomlott ki.

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

    2 árván maradt gyerek bosszút áll


    De az egész marha rosszul lett előadva. Ha ez így önmagmában jelenik meg tavaly más néven, akkor szerintem nagyon sokan nem nézik az első 1-2 résznél tovább.
  • Kongy
    #140
    Igen, ez a baj. Én egy krimit vártam volna, mint az első évadban, sok nyomozással, és szépen az ügy felgöngyölítésével. Mikor megtalálták Caspere hulláját, meg az azutáni rész azt sejtette, hogy ilyen lesz ez az évad is, de aztán átment valami egészen másba, ami nekem egyáltalán nem tetszett.
  • lwb
    #139
    A színészekre nekem se volt panaszom. Sokan szidták Vince Vaughn-t pedig nem vele volt a baj, hanem a szövegével, amit nyilván nem ő írt. McAdamst is sokan szidták, de szerintem teljesen rendben volt, Colin Farrell a sorozat elején eléggé fahangú volt, de ő is kihozta a maximumot a szerepből. Még Kitsch is jó volt, pedig vele kapcsolatban 0 elvárásom volt. Jók voltak a színészek, nem volt senki olyan kiemelkedő ugyan, mint McConaughey az elsőben, de rendben voltak.

    Aki elcseszte, az a történetíró, Nic Pizzolatto. Eleve az alapfelvetés (amit sajnos később megváltoztatott) sokkal érdekesebb lett volna: az amerikai közlekedési rendszer okkult története. Ez volt a felütés az első évad végén, amikor a másodikat beharangozták. Aztán ez a vonal később dobva lett és kaptuk helyette ezt.
    Ami lényegében még csak nem is egy krimi. Nem is tudom, mi volt ez, de nem egy detektív történet az biztos.
  • Kongy
    #138
    Szinte mindennel, amít leírtál egyet kell értenem sajnos. Ez a lezárás gagyi volt, ahogy nagyjából az egész évad. Untam. Az első évad valóban magasra tette a lécet, és valahogy végig fenn tudta tartani az érdelődésemet. Ott tényleg egy elmebeteg sorozatgyilkos után nyomoztak, és az ügy is kellően fontos szerepet kapott, ahogy a karakterek magánélete is. Szóval nekem sokkal jobban bejött, de amint látom ezzel nem vagyok egyedül. Meg is nézem újra az első évadot :D Ja, még annyit hozzátennék, hogy a második évadban sem volt bajom a színészekkel. Szerintem mindenki jól játszott, még Vince Vaughn-t is bírtam ebben a szerepben, pedig magát a színészt alapból nem kedvelem annyira, elég gáz filmekben is játszott már.
  • lwb
    #137
    Sokan fogják leírni, hogy magas volt a mérce meg hogy irreálisak az elvárások, de az az igazság, hogy a második évad az elsőtől függetlenül, önálló sorozatként sem állja meg a helyét. Egy csomó dolognak nincs értelme, nem volt rejtély, amit kibogozhattak volna, nem volt érdemi karakterfejlődés sem, illetve ami volt, az már a múltban történt és adott volt az első epizódra. Lentebb rontóc az évadzáróról:

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Értelmetlen volt a három férfi főhős halála is. Vágom, hogy a "bűneikért" kellett meghalniuk: Paul mert meleg volt, Ray mert nem tudott szakítani a családjával, Frank meg túl büszke volt. De akkor mi van Ani-vel? Neki nem volt bűne, jellemhibája? Ha következetes az író, akkor neki is meg kellett volna halnia. Teljesen értelmetlen, hogy ő meg életben maradt. A Caspere-ügy teljesen érdektelen lett a történet végére, ami a Dora Lange gyilkosságról végig nem volt elmondható, az még az utolsó részben is érdekes volt. Caspere gyilkosa lényegében nem is rossz fiú, mivel Caspere egy féreg volt. De lényegében a végén már a szereplőket sem érdekelte, hogy ki is ölte meg, mellékvágány volt. Azt se lehet mondani, hogy a gonosz győz a jó fölött volt az évad vezérmotívuma. Mert a gonoszak közül a magas hadnagyot leszámítva mindenki meghal. Holloway, Dixon, az orosz maffiózó, a gonosz vállalatvezér, Chessani polgármester és persze Caspere is. Akik életben maradtak, azok második vonalasok voltak. Pl. a mexikói karteles fickók, alig szerepeltek és semmi funkciójuk nem volt Frank megölésén túl. A fiatal Chessani gyerek nem szerepelt 5 percet sem az évadban. Az sem áll, hogy ez valójában egy happy end, mert majd az újságíró felgöngyölíti az egészet, mert ezt nem mutatják, de nem is sejtetik. A HDD nélkül amijük van az édeskevés. Talán Burrist be lehet vele mártani, talán, de mivel ezt sem mutatják vagy sejtetik, ez is függőben marad. A végére tervezett nagy heroikus halálok valójában ostobák és értelmetlenek voltak - sőt, unalmasak. Végigásítoztam Ray erdős szenvedését, de a mélypont a menetelő klisé Frank volt. Remélem lesz harmadik évad, de azt is remélem, hogy valakit odaraknak NP mellé, hogy megregulázza. Ez így egy kupac szar volt.
  • zzeN
    #136
    Nem tudom mit gondolok az évadról, az biztos, hogy az elsőnek nyomába se ér. De ha elvonatkoztatok tőle, akkor se volt egy nagy eresztés. A befejezés pedig...
  • RatBaG #135
    a magas labda...

  • Kongy
    #134
    Hát nem tudom, elég felemás ez a második évad. Vannak nagyon jó pillanatai, de összességében inkább unom, mintsem élvezném. Az első évadot amúgy is nehéz lenne überelni.
  • chilisos
    #133
    Egy kis magyar szál azért befigyelt itt a 7. részben :D
  • RatBaG #132
    na, bejött a tippem, hullanak rendesen...
  • chilisos
    #131
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Franknél a gyémántok, azok azok a gyéméntok voltak? Ha igen, honnan?
  • TDC Geronimo
    #130
    Amennyire szarul indult az évad most úgy beindult. Mostani rész is jó volt
  • Tikal #129
    nem értem az értetlenkedőket, rohadt jó az évad, megint volt egy wtf rész, legutobb is csak ültem 5 percig csöndben mint a hannibal után szoktam :D
  • RatBaG #128
  • Rockynhooo
    #127
    Jaja, itt alapból nem volt nagy élet. Azért annyira nem felkapott sorozat mint egy GOT vagy Breaking bad volt. Bár nálam number one a TD a Breakinggel együtt.
  • RatBaG #126
    az első évad idején is ilyen csekély volt az érdeklődés? én azt csak egyben néztem később, azt hittem nagyobb lesz itt a forgalom.

    3 rész van hátra, kellően elbaszott az összes karakter, kíváncsi vagyok mi lesz... pár politikus tuti elhullik még.
    Utoljára szerkesztette: RatBaG, 2015.07.26. 14:25:10
  • dave9004
    #125
    sztem Vaughn jobbkeze volt.
    (talán ott volt a klubban amikor a prosti elmondta a helyet és tudta, hogy zsaru fog odamenni
  • Tikal #124
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Jó kis mészárszék volt basszus
  • Tikal #123
    aminek az okára nagyon kiváncsi vagyok már...
  • dave9004
    #122
    Kriminek nagyon jó. Nagyon kavarnak benne, kár hogy rövid lesz
  • ForzaInter
    #121
    Gondoltam hogy csak gumilovedek lesz:D
  • KaBuTo666
    #120
    Eddig tetszik. Megvan a maga hangulata, leköt!
  • szebag79
    #119
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Mellény volt rajta, bár ilyen közelről lehet szart nem ér
  • Rockynhooo
    #118
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    IMDB írja Colin Farrellt mind a 8 részre. Elméletileg ő a főszereplő, plusz ő a húzó ember a színész listán. Kizárt, hogy ne szerepeljen, csak két részben. De hát valóban, kapott shotgunnal egy gyomrost :D ezt, hogy éli túl, arról fogalmam sincs. Arra gondoltam, hogy ha meg is hal, akkor lesz egy másik szál valami flashback, de ez csak egy kósza gondolat, de meggyőződésem, hogy Colin Farrell végig szerepelni fog.
  • TDC Geronimo
    #117
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Hát meglepődtem én is. Nem ő lenne az egyik főszereplő? :D
  • Tikal #116
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    mi a fasz volt a vége? Jön egy csávo a miami hotline-ból és kinyírja? ebből hogy szedik fel nem tudom...