28
Steam Box
  • SzirmosSzisza
    #28
    "Valve has distanced itself from the Xi3 Piston, dubbed an unofficial Steam Box.

    It had been believed that Valve had backed the grapefruit-sized computer ahead of the release of its own Steam Box, but this appears to be false.

    Valve's Doug Lombardi told Eurogamer that Valve had some dealings with Xi3 Corporation, the company behind the Piston, but not any more.

    "Valve began some exploratory work with Xi3 last year, but currently has no involvement in any product of theirs," he said.

    Eurogamer contacted Xi3 yesterday after it was revealed the Piston would cost - at a minimum - $1000, and launch this Christmas. A UK price or delivery details are still to be announced."

    Jó is, 1000$ picit sok lett volna érte.

    http://www.eurogamer.net/articles/2013-03-11-valve-backed-xi3-piston-console-starts-at-USD1000
  • SirAlo
    #27
    Azt valaki elmagyarazza nekem hogy ha a Steamboxra linuxot terveznek azon hogy fog futni az osszes steames jatek? Mert ha csak az a par fog futni amihez van linux tamogatas az eleg szukos...:D
  • Sippie
    #26
    szerintem ez csak egy hardver lesz a Steam alá. Exkluzívok aligha lesznek rá, ami steamen elérhető az elérhető mindenkinek.
  • zola2000
    #25
    Ha kijönne a HL3 de SteamBox exkluzívan, akkor lennének itt anyázások :)
  • SzirmosSzisza
    #24
    Egyelőre úgy tűnik, hogy a Steam Box egy "ötlet", pl a Valve nem ez az Piston volt. Illetve azt mondták nyílt lesz, szal rakhatsz rá akár Windowst is, de gondolom alapból Linux lesz, mert az ingyen van :)
  • ZTM
    #23
    Jó, biztos meg lesz oldva a külső telepítés, én csak az én "hogy lenne sikeres a Steam Box" ambícióimat öntöttem a topikba, nyilván lesz rajta oprendszer is.Azért kíváncsi leszek pontosan mit, hogyan, és mennyiért fog tudni.
  • sublimaze
    #22
    Ez a piston nem a steambox.
  • MerlinW
    #21
  • RAZOR27
    #20
    a külsőleg telepítés ha jól emlékszem nem lesz blokkolva, mert elvileg win7-8at is lehet rá telepíteni, ha szeretnénk.

    Nem vagyok otthon a témában de valami olyat olvastam hogy több (8?) képernyőn lehet vele egyszerre játszani. Namost ha már egy lófingnyi kakaó jutna 1-1 képernyőre már életre lehetne kelteni -sajnálatos módon- kihalt lanpartykat. Nem muszáj hogy a legfrissebb játékok menjenek így, de ha már egy left4dead vagy dota2 szintet elérne, már kényelmesen összelehetne ülni néhányan. Kevesebb kábel,áram,fejfájás. Nekem hiányoznak az ilyenek és szerintem másoknak is
  • Bence94
    #19
    Igazából a valve még nem mutatta be a steam boxot hivatalosan! Állítólagos prototípusokról beszélünk, amik ráadásul nem is házon belül készültek. Kíváncsian várom, hogy pontosan mi is lesz ebből!
  • ZTM
    #18
    Igen tudom, nekem is vannak olyanok :) úgy értem a steambox-ra nem lehetne, mondjuk meghajtó híján, viszont dobozos játék lehetne, de csak leírást és letöltőkódot tartalmazna.Az más kérdés, hogy ez kinek érné meg, mikor szerintem a steam játékosok 70-80%-a online vásárol többnyire akciós terméket.
  • Sippie
    #17
    " hogy csak online vásárlás lehetséges, és külsőleg nem lehet semmit telepíteni rá."

    most is telepíthetsz külsőleg a steamben, ha eredeti játékot veszel meg boltban. Warez valóban nins, de tescoban elírt 100 ft-os half life-ot ugyanúgy aktiválhatod.
  • ZTM
    #16
    Érdekfeszítő cucc, de ha csak egy sima PC konfiguráció Steam Box néven és csá akkor bukta lehet a dolog.

    Azonban ha a steamen minden új(elsősorban) és régi játékot, kifejezett erre is optimalizálnának és 5 évig nem kéne aggódni, hogy a steamen megvásárolt játék nem úgy megy ahogy, na akkor lenne értelme.Amolyan PC konzol és ha a gyártók látnák, hogy megéri nekik, még egy erre a cuccra optimalizált portot megcsinálni, könnyen beindulhat a dolog.
    Ha magát a Steam rendszerét, pikk-pakk átültetnék rá, és csak a steamen lehetne bóklászni, vásárolni, és játszani, chatelni, multiplayerben meg mindenki játszhatna mindenkivel, tehát a steam box-os ugyan úgy játszhatna a "nagy PC-s" társival na akkor biztos lenne létjogosultsága.
    A wareznek nem nagy teret adnának így, hogy csak online vásárlás lehetséges, és külsőleg nem lehet semmit telepíteni rá.
    És lehet így sokan megvennék, mert voltaképpen egy konzol, amin a !PC! játékok futnának.(még ha grafikailag kicsit butítva is)
    Lehet hülyeséget írtam, én így látnám értelmét a dolognak, így szerintem sikeres lehetne.De úgy is kiderül majd, hogy pontosan mi-hogy lesz rajta.
  • Grove4
    #15
    Na ezt nem tudom.

    Itt van több kép a prototípusokról.
  • SzirmosSzisza
    #14
    Azt értem, hogy megerősíti, arra nem találtam infót, hogy amit linkeltél az maga a "Steam Box", nem csak valami random cég "konzolja", amire optimalizálták a Big Picturet :)
  • LasDen #13
    kijönnek vele és nem sokkal később követi a Steam Box Only Half Life 3....INSTANT MONEY!
  • Grove4
    #12
    Igen, eléggé minimal design!

    Eléggé érdekes lesz, hogy mit fog ebből kihozni a Valve. Nekem volt, van egy Boxom, kb olyan 5-6 éve vettem, de sajnos egy-másfél év után 3 ledes lett, megcsináltattam, tetettem rá vízhűtést, működött is egy darabig, de aztán feladta. Mióta meg egyetemre járok, egyre kevesebb időm van játszani és jobban meg is válogatom, hogy mivel játszok, jobb a minőség mint a mennyiség. A konzol nagy előnye, hogy nagyon kényelmes, nem kell a telepítéssel, konfigurálással, patchekkel pöcsölni, hanem benyomod a korongot és mehet is a zúzás.

    Ez a cucc hibrid dolog lesz, mindenesetre be fog kavarni az állóvízbe, ösztönözni fogja a többi konzolgyártót, hogy ők is újítsanak valamit szvsz.
  • tutituti
    #11
    olvastam,csak arra akartam célozni hogy lehet nagy fába vágja a fejszéjét a cég.
  • Petka
    #10
    Remélem a designer ezért a munkáért nem kapott túl sok pénzt...
  • LeWyTy
    #9
    "Itt meg nem tud labdába rúgni a két(három) konzolnagyhatalom miatt."

    Nemtom olvastál-e de ez egy konzol alapú PC.(vagy inkább PC alapú konzol)
    Nem tudom esélytelennek érezni.
  • Grove4
    #8
    Csak átfutottam, de itt megerősti Gabe Newell az infót.

    A neve nem biztos hogy Steam Box lesz, egyelőre így emlegeti a sajtó.
  • SzirmosSzisza
    #7
    Erről van akárhol is hivatalos infó, hogy ez a Steam Box? A neve sem az és azon kívül, hogy támogatja a Big Picturet más utalás sincs nagyon rá.

    #5 biztos jók lesznek, csak mivel alapból Unix alapú, ezért nem fognak futni :D Ezek elérhetőek. (bár teljesen nyílt lesz az egész és, ha akarsz akkor rakhatsz rá Windowst is, legalábbis ezt mondták)
  • Zomil
    #6
    Steamboxon ne müködnének a steam-en megvett cimek? Nem hiszem, h ne oldanák meg :)
  • tutituti
    #5
    feleslegesnek érzem még mindig.
    nvidia konzol és társai a ps vita vonalán buknak el.

    Itt meg nem tud labdába rúgni a két(három) konzolnagyhatalom miatt.

    ha a megvett játékok amik szerepelnek az accountomon és jók lesznek ezen is akkor azt mondom talán,de ha külön meg kell venni akkor ismét egy lehúzás lesz.
  • Sippie
    #4
    "Xi3 wouldn't discuss price for Piston, but commented that the Steam Box is based on its "performance level" X7A offering, which is priced at $999. Xi3 declined to comment on what would differentiate Piston hardware-wise from a standard X7A.

    Xi3 also offers the entry level X5A, which is priced at $499 with a Linux operating system."

    ez a jelenlegi árfolyammal is 110ezer forint, és 220ezer közötti összeg lehet. Ennyiből gamerpc-t is össze lehet rakni...
  • ozimak
    #3
    Érdekes... gyerek még,de jó lesz ez!
  • Grove4
    #2
    Valve*
  • Grove4
    #1
    A Vaéve bemutatta az új konzolát, ami alapjaiban megváltoztathatja a pc vs konzol témát.
    Link:

    Steam Box