ja, ha ti még WinXP-t használtok, akkor tudok adni 1 jó kis helyszabadító 5letet. Indítsátok el a lamazkerbentartót, majd ha végzetta hülye számolgatásaival lesz benne 1 olyan pont, amivel le lehet törölni az utolsó kivételével az összes biztonsági mentést. (Figyelem, ezt csak akkor tedd meg, ha épp kifogástalanul müxik a rendszer, mert csak 1 mentést hagy meg)
Meg amúgy se adjatok biztonsági mentéseknek olyan sok helyet(2-3 giga bőségesen elég, nem kell a vinyó 5%-a)
Vistában ezt lekorlátozni húzósabb, mert egy parancsot kell kiadni, de a neten millió helyen meg lehet találni, itt olvashattok róla..
Aztán. IE-ben is le lehet korlátozni mennyit egyen(cacheljen), egy 50-60 mega bőven elég(és tényleg).
Vistában van még egy automatikus hash-eléses folyamat, amit "elvileg" a felhasználó nem vesz észre... na én én észrevettem, mert úgy tekerte a vinyót, hogy az már emberileg fájt... helyet nem foglala, de kikapcsoladnó.
Vista UAC is kikapcsoladnó. Biztos nagyon jó dolog, mert munkahelyen még fontos is, de itthonra inkább idegesítő, mint biztonságos(tőlem ne kérdezgesse meg a render 2 percenként, hogy tényleg akarom, amire rányomtam.
XP-ben, meg vistában is javíthatsz teljesítményt a registry kigyomlálásával. főleg az automatikus indítást érdemes meglesni(RegCleaner progi jó hozzá pl.)
Néha futtass le egy Spyware Doctor-t is! (de ne legyen aktív állandóan, mert egyrészt arra van vírusírtó, másrészt meg sok procit eszik).
Egy apró tipp, egy Office telepítések nem kell 3 gigát nyomnia, ügyesen beállítva 7-800 megára is csökkenthető, ugyanez van Photoshoppal, Arcobattal is(nem a reader persze).
Meg... ganyézd ki a vinyód... nekem is kéne már. Ami nem kell, töröld le... Márpedig a downloads könyvtárad eldugottabb lyukaiban találsz sok marhaságot...