• Tomsess
    Na megoldottam. Leírom, hátha más is találkozik hasonló problémával a jövőben. Na, szal az van, hogy alapból a WinXP SP1-je támogatja a SATA-s vinyókat. Nekem SP2 van már fent. DE: a kíndóz hülye, tehát felismeri mint vinyót a hardverek között, de partíciót nem ismer. Betettem a WinXP installációs CD-t, hogy majd ott csinálok partíciót/formázom, természetesen ott sem ismerte fel. Holott a bios-ban gond nélkül jelen van, legyen akár master akár slave, akár ilyen valami Select Cable opció (ez nemtom mire, talán maga választ valamit gondolom ha több vinyó van mint 2). Aztán hosszas keresgélés után a neten, próbálgatásokkal tele, az ASUS alaplapom driver CD-jén találtam olyasmit, hogy SATA/RAID Driver Disk-et csinál. Rányomtam tehát a floppyra és mikor a WinXP telepítője még szedte össze magát, nyomtam F6-ot. Ekkor hagyja kiválasztani, hogy milyen driver-t használjon és innentől már sima dolog.
    Így utólag ez semmi, de hogy én már délután 5-től ezzel sz*r*k*dt*m este 10-ig Pedig logikus ... hülye kíndóz telepítője még nem ismerte a SATA létet (vagy nem rendesen), ezért csak a maga kis "elavult" IDE meghajtó drájverjeit találta, ebből adódóan nem is látta a SATA vinyót a partíciózásnál. Megint tanultam valami okosat...
    Az ilyen és ehhez hasonló problémák miatt már kétszer majdnem úgy döntöttem, hogy kivágom a Windows-t a fenébe és áttérek Linux-ra. Mondjátok, Linuxnál nincsenek ilyen problémák?
    Egyébként köszönöm a segítséget mind a vidikártya ügyben, mind ezzel a vinyóval kapcsolatban!