• saddi
    #247
    nincs sajnos következő része, mivel a játék hatalmas bukás volt. a kalandjátékok iránt a kereslet és érdeklődés nagyon megcsappant, pedig előtte rengeteg készült. a csapat aki készítette a kiadás után pár évvel megszűnt. szóval ha hasonló játékra vágysz, akkor a 90-es évek első felének kalandjátékai közül kell választani. némelyik nem fog menni a gépeden, és a grafika sem lesz túl csodás, de ha ezek a tények nem tántorítanak el, akkor itt van pár példa:

    sam&max: hit the road: beteg sztori, beteg karakterekkel.
    sam&max: season 1-2: ezek nem olyan régiek, poénok nem olyan kemények, mint az első részben voltak, de azért lehet nevetni rajta. nagy hátránya, hogy rettenően optimalizálatlan.
    monkey island 1-2-3: a 3. rész most sem számít csúnyának szerintem.
    van egy negyedik része is, az már 3d-s, de csak régi op rendszereken hajlandó elindulni.
    grim fandango: neverhooddal egyidős, az irányítás eléggé elcseszett, de a történet nem rossz.
    day of the tentacle: időutazós, 3 síkon egyszerre játszódós, sok poénos
    runaway 1-2: bár ez nem olyan vicces, de egy próbát megér, el lehet vele szórakozni, a második rész nem olyan régi, és nagyon szépen meg van csinálva pár rész, bár túl egyszerű az egész.
    psychonauts: bár ez nem egy kimondott kalandjáték, de rengeteg elemet magában hordoz. talán a platform+kalandjáték a legjobb meghatározás. grim fandango készítőjétől, jó sztori, beteges helyszínek és poénok. az elején gyerekes játéknak tűnik, ez sok embert elriaszthat.

    és még egyet kiemelnék, ami nem a vicces kategóriába tartozik.
    syberia 1-2:gyönyörű grafika (prerenderelt, még ma is megállja a helyét), nagyon jó történet, izgalmas játékmenet. egyetlen hátránya, hogy rövid, de pár feladatnál el lehet időzni rendesen.