• Vanek úr
    Biztosan nekem akartál válaszolni? Mert én 2 dologra reagáltam:
    1. kartellezés miatti pereskedés,
    2. az új Win-nek hardveres követelménye is van

Persze, ha esetleg arra gondolsz, amire gondolok, hogy gondolhatsz (nem megyek mélyebbre, mert nem fogom tudni magamat sem követni... :D ); akkor jelzem, hogy eddig az új Win-nek nem voltak direkt hardveres követelményei, így fel lehetett rakni pár generációval korábbi gépre is. Ennek az volt az előnye, hogy nem volt lyukas a rendszered, nem kellett használnod pl. XP-t, mert felment a 7 is rá; vagy nem kellett 7/8-at használni, mert felment a gépre a 10 is (hiszen vírusirtó és tűzfal mellett is simán kaphatsz vírusokat, amik a régebbi oprendszer sérülékenységeit használják ki (illetve akár használhatsz még most is flash-es IE-t is XP alatt, ha akarnád, csak feltételezhetően már nem fogja megjeleníteni a receptes honlapokat sem)). Persze, mindenki azt csinál a gépével, amit akar; de az emberek döntő többsége nem akar 'lemaradni'; nem akar régi programokat használni (legalábbis hosszabb távon), ezért frissít (előbb vagy utóbb). Csak most nem fog tudni, mert kell a TPM. Vagyis aki elhagyná a régi, már nem biztonságos Win-t, és felrakná az újat (mert kell a Windows-os ökoszisztéma), annak kell új gép is - holott erőben a régi is bírná. És ez a gond, hogy nem lesz szabad választási lehetőséged, mint eddig. Szerintem.