• ximix #5
    Anno mikor még XP volt az op. rendszer vettem akcióban egy HP tintasugarast és egy scanner masinát, a beállítások után öröm és bodotság volt.
    A régi tintasugarasoknak még nagy tintapatronjuk volt és alapból is tudtak csak fekete patronnal dolgozni, a szűk rokoni és családi nyomtatást másolást röccenés nélkül éveken át megoldotta, mígnem a XP támogatása megszűnt, így váltottunk Win7-re.
    Ekkor jöt a meglepi, hogy a HP oldalán a nyomtató és a scanner támogatottsága is megszűnt, így nem volt hozzájuk megfelelő szoftver.

    A Win7 telepített illesztőprogikat és a fórumokat túrva találtam egy másik típus szoftverét amivel úgy ahogy működött, de sok megszokott funkció hiányzott.

    Így új nyomtató után néztem ami nem HP volt, mert munkahelyemen kb. addigra az újabb HP nyomtatókból már a 4-ket javítgatták és a tintapatronaik mérete kb. harmada, negyede volt az enyémnek.

    Így eset a választás a Samsungra SCX-3405w



    Alapból egy csökkentet patronnal adták, így vettem hozzá egy tartalékot, mikor jelezte hogy kiürül, még több mint egy évig nyomtatgattunk vele és még akkor sem a kiürülés végett cseréltem, hanem, mert a nyitott papíradagoló miatt a felső lapokra kis por került plusz egy papírbegyűrődés miatt sérülhetett a henger és elkezdett csíkozni.

    Érzésre egy tintasugarast nyomtatási mennyiségre leköröz, ha tintapatron és a festékkazetta árát nézem.

    A sors iróniája, hogy a Samsung eladta nyomtató részlegét na kinek ?
    A HP-nak . . .
    Utoljára szerkesztette: ximix, 2022.11.29. 17:57:01