• kalapos01
  #3
  Megoldjuk! Via Google Translate

  Egy nappal a Heat vége után Chris Shiherlis (Val Kilmer) Koreatownban rejtőzik, megsebesült, félig szégyenlős, és kétségbeesetten próbál elmenekülni Los Angelesből. Vincent Hanna (Al Pacino) LAPD nyomozó vadászik rá. Órákkal korábban Hanna megölte Shiherlis fegyveres testvérét, Neil McCauley-t (De Niro) egy lövöldözésben a villogó lámpák alatt egy LAX kifutópálya lábánál. Most Hanna elhatározta, hogy elfogja vagy megöli Shiherlist, McCauley legénységének utolsó túlélőjét, mielőtt kikísértet a városból.

  1988-ban, hét évvel korábban McCauley, Shiherlis és csapatuk a nyugati parton, az amerikai-mexikói határon, most pedig Chicagóban szerez pontokat. Hajtottan, merészen pénzt húznak, és élénk életet élnek. Vincent Hanna chicagói gyilkossági nyomozó pedig – egy férfi, aki nem békült ki történelmével – követi hivatását, fegyveres és veszélyes férfiak üldözését a sötét és vad helyekre, és egy ultraerőszakos otthoni betolakodó bandára vadászik.

  Mindeközben McCauley pontszámai és Hanna üldözése váratlan visszhangokat vált ki egy párhuzamos elbeszélésben, amely a Heat utáni éveken keresztül vezet.

  A Heat 2 teljesen új világokba vetíti dimenziós és gazdagon megrajzolt férfiakat és nőket – a rivális bűnszövetkezetek belső szentélyeitől egy dél-amerikai szabadkereskedelmi övezetben a transznacionális bűnözői vállalkozásokig Délkelet-Ázsiában. A regény bensőségesen elvezet ezekbe az életekbe. Michael Mann Heat univerzumában új ellenfelekkel fognak szembeszállni halálos körülmények között, minden határon túl.

  A Heat 2 magával ragadó, megindító és tragikus – a krimi remekműve, ugyanolyan rendkívüli ambíciókkal, hatókörrel és gazdag jellemvonásokkal, mint az epikus film.