• defiant9
    #95
    "Egyszer mar majdnem sikerult teljes mertekben globalista iranyitas ala vonni Oroszorszagot, meg Yeltsin idejen. "
    Ismét csak egy ha, egy feltélezés, kérem a tény adatokat. Mely globlista szervezet milyen apparátussal milyen munkamódszerrel irányította volna Oroszországot. Értem én hogy klassz ilyen konteókat kitalálni, de zéró tény adattal támasztottad alá hogy lenne bármiféle szervezett 'globalista' kooperáció. Annyi van hogy egy csomó cég csomó tulajdonosa mind a saját hasznát lesi. Ezért lobbizik és akár (korrupt) politikusokat is megvesz, de simán dolgoznak egymás ellen is ha aktuális érdekeik úgy kívánják.

    "Kina proxy haboruja az Orosz oldalon"
    Akkor Kína is komolyabb embargó[/URL] alá kerülne. Kérdés hogy feladják-e az USA+EU+Japán+Ausztrálai+stb. piacot egy nagyságrendekkel kisebb piacért. A kínaiak opportunisták, elsősorban a zsebüket nézik.
    Az USA mostanáig 5 kínai elektronikai céget tett kereskedelmi feketelistára. Peking tagadja, hogy fegyvereket adnának el Moszkvának. A teljes Oroszországba irányuló kínai export valóban bezuhant, mivel a kínai cégek nem akarnak rákerülni az amerikai feketelistára.
    Az amerikai kereskedelmi hatóság szorosan figyeli a két ország közötti kerekedelmet, amit kis cégek és nagy állami vállalatok összetett hálózata bonyolít, és nehéz nyomon követni. Az amerikaiak ezzel együtt nem állítják, hogy Kína rendszerszinten kijátsza a kereskedelmi felügyeleti rendszert, de, mint mondják, mindent bevetnek azok ellen, akik támogatják az orosz hadsereget.