• defiant9
    #55
    @Dodo55
    "Nem, de viszont sok területen a minőség / színvonal vállalhatatlan mélységeket karcolgat azóta"
    Tipikusan vehetsz top minőséget akár manufakturálisan is előállítva, meg kommersz terméket is. Az emberek szabad döntése hogy az olcsóság felé billen a mérleg nyelve. Tipikusan nem annyival minőségibb a nem tömegtermelt cucc mint amennyivel drágább.

    "Szóval elhiszem, hogy drága dolog embereket foglalkoztatni"
    A teljes foglalkoztatottság a szocializmus rémálma, a cégek feladata hogy a leghatékonyabb módon termeljenek, ha ez robotokkal megy akkor azzal. A szociállis ellátórendszer fenntartása állami feladat amikre adót szed.

    @dyra
    "Miért fizessék egy szolgáltatásért akárcsak 5 forintot amire nincs szükségem ugyanis tudok vezetni? "
    Ezt már 22x lejátszottuk, és a végén mindig elmenekülsz majd ugyanott folytatod.
    A ruháid is ki tudod mosni sk., mégis automata mosógépet veszel mert cserébe olyan időt kapsz amit másra tudsz fordítani.

    "Ez egy réteg igény."
    Egy vastag rétegé. A te igényed miszerint a dugóban meg a monoton autópályán a kormányt akarod markolni na az egy vékony réteg igénye.

    @Nagydög:
    "Meg akkor is, ha a szokasos mutatvanyaid egyike "az emberk" velemenyekent probalni eladni a sajatod."
    Dodo mindig ezt csinálja, nincsenek racionális érvei, csak próbál mások háta mögé bújni hogy ezt az emberek így gondolják, és ha nem úgy lesz ahogy én mondom akkor itt a világvége.

    @kvp:
    "A jelenlegi hivatalos terv ket lepesbol all. Egyreszt szepen lassan lecsokkenteni azok eletszivonalat akikre mar nincs szukseg"
    Konteo. Amint forrás idézetet kérek az ilyen kijelentéseidről akkor rögtön hallgatás van.
    Abban persze van igazság hogy a segélyesek illetve az állami támogatások haszonélvezői lefelé húzzák mindenki más életszínvonalát, beleértve a 'tőkések' profit rátáját is.
    Itt van egy szakadék a skandináv típusú magas adóterhek mellett fenntartott támogatási rendszernek, meg az amerikai típusú vedd meg a saját pénzedből a saját TB-det hozzáállás közt.
    Ez egyébként nem a dúsgazdag top 1%-ra van igazán hatással, hanem arra hogy az adófizető széles középosztálytól mennyit von el az állam.

    "akkor az automatizalas novelheti a teljes lakossag eletszinvonalat"
    Ez ténylegesen így is van, drasztikus az életszínvonal emelkedése, és ez igaz a társadalom alján 100 éve lévő kubikus és egy mai közmunkás közt is, nem igazán lehet ezt már visszatolni a korábbi szintekre úgyhogy ismét csak konteózól. Az olló viszont a leggazdagabbak irányába viszont tényleg nyílik, ők gyakorlatilag már mai is szinte bármit megvehetnek, ezért érdemben nem tudják növelni az életszínvonalukat, csak a vagyonuk nagyságát.

    "A lenyeg, hogy ha a lakossag onkent mond le a szaporodasrol, akkor par generacio alatt termeszetes modon csokken le a szama az elvart ertekre."
    A fiatalok azért mond le, mert a gyerek mint örömforrás helyett a világ annyi más lehetőséget is rejt, nincs ebben semmi tudatos terv, vagy manipuláció, egyéni döntések vannak.
    A tőkéseknek meg egyébként a minél nagyobb felvevő piac lenne az érdekük mert akkor ami lefölözhető az is annál nagyobb, tehát önellentmondás is amit kitaláltál.