• peterx
  #24
  Azért a Fekete tenger Ukrajna alatt van, sőt a Krím alatt, szóval jóval távolabb (percekben mérve), így több idő van reagálni.

  A Baltikumban igazad van viszont azok 2004-ben csatlakoztak NATO-hoz és teljesen más, jobb viszony volt akkor még az oroszok és a nato között. Továbbá hiperszonikus rakéták sem léteztek még akkor, papíron sem, így ezzel nem is lehetett akkor tervezni se. Gondolom oroszoknak bőven elég az is h most Baltikumra koncentrálnak ezek miatt és tarthatatlan lenne nekik h Ukrajna is ugyanezt a veszélyt jelentse, így két oldalról. Persze én se látok bele a vezetők fejébe :)

  Annyi viszont biztos h ez a háború valódi oka, nem a "demilitarizálás", "nácimentesítés", "oroszok jól megvédése" meg hasonló elvont fogalmak. Persze elég hülye indok lett volna az igazat mondani, h egy jövőbeli, de biztos fenyegetés miatt indult meg a háború ami jelenleg még nem létezik. Mondjuk amennyire gyűlölik egymást az ukrán nacionalisták és az oroszok (ahogy a magyarokat is), el tudom képzelni h a NATOban egy hamis zászlós művelettel az ukrán nacionalisták simán képesek vh-t is kirobbantani. Kb ugyanúgy gyűlölik egymást mint a palesztinok meg a zsidók.. életveszély lenne a világ számára ha egy ilyen ellentéttel egyszer NATO tagokként csinálnának valamit..

  Szerintem Ukrajnában az a céljuk, hogy amennyire csak lehet leamortizálják katonailag, vissza kőkorba, jól elhúzzák a tárgyalásokat is hogy több idő legyen rombolni, majd amikor térdre kényszerülnek akkor semlegességet kierőszakolják belőlük. Igazi barbár megoldás szerintem is, de szép szavak nem hatottak a nyugatra, mindig jöttek az idealista maszlagok, de a realitást meg nem vették figyelembe.
  Utoljára szerkesztette: peterx, 2022.03.07. 14:16:35