• kvp
    #16
    "Lehet, hogy az emberekkel van a gond és nem az FB-vel?"

    Igen. A 4. ipari forradalom lenyege pont ezert a munkasok kivaltasa. Ahogy a lovakat sikerult kivaltani az 1. ipari forradalom soran. Ahogy most igaslobol sem nagyon latni egyet sem az utcan, ugy a 4. ipari forradalom utan emberbol nem lehet majd nagyon latni. Mivel szuksegtelenne valtak, ezert nem szaporitottak oket tovabb. Marmint a lovakat. Emberek eseten is valami hasonlo lenne a strategia, legalabbis a Bill Gates fele interju szerint. Erdekes, de Kina mar rajott, hogy a gyors nepessegcsokkentes gyors osszeomlashoz vezet, bar ok most eppen megallitani nem tudjak eppen a sajat gyors nepessegcsokkenesuket. (az egy gyerek politika miatt kb. generacionkent felezodik a lakossag utanpotlasa, csak az atlageletkor novekedes miatt nem doltek meg ossze, itthon is hasonlo a helyzet)

    A facebook-kal az a baj, hogy ha forgalmat akarnak, akkor olyan tartalmat kell szolgaltatniuk ami erdekli az embereket. Az embereket a sajat tulelesuk erdekli es amikor az latszik, hogy feleslegesek es legszivesebben felszamolnak vagy legalabbis lecserelnek oket, akkor ez lesz az erdekes tema. Viszont ha tul sokat beszelnek rola, akkor lehet elobb utobb csinalni is fognak valamit a tuleles erdekeben es jelenleg ez a poltikai elit felszamolasa lenne.

    Azzal, hogy azt sulykoltak, hogy mindegy hogy demokrata vagy republikanus a vezetes, ezert fogadjak el a demokratat, azzal csak azt ertek el, hogy az emberek azt mondjak, hogy jo, akkor legyen egyik sem, olyan vezetot akarnak aki populista es azt csinalja ami nekik jo. Mivel a fehereket az orszag ellensegeve tettek, ezert a feherek erre azt mondjak, hogy jo, akkor ok sajat orszagot akarnak, ahol az van amit ok akarnak. Na kb. igy indult anno a fuggetlensegi haboru es kesobb a polgarhaboru is. (a demokratak akkor a deli nagybirtokosok partja volt, most is a nagytokesek partja, szoval a feher also es kozeposztaly mindig ellenuk harcolt es eddig 2x nyertek, mar ha hajlandoak voltak fegyvert fogni)

    A fentiek fenyeben azt kerik Zuckerbergtol, hogy csinalja ki a ceget es dobja el a vagyonat csak azert, hogy valamivel tovabb lehessen halogatni a konfliktust. Arrol nem is beszelve, hogy ha tenyleg kirugnak minden republikanust a facebook-rol, akkor megeshet, hogy talan vegre kimennek az utcara. Ez meg lehet gyorsitana is a folyamatot.
    Utoljára szerkesztette: kvp, 2021.09.21. 16:15:48