• kvp
    #11
    A dohanygyarak nem jo pelda. Mar az 50-es evekben tudtak, hogy karos, de meg olyan huzasaik is voltak, hogy azbesztbol keszitettek filtereket... (vegul csak azert alltak le vele, mert tul hatasosak voltak) Nagyon sokaig fizettek a politikusokat es a kutatokat, hogy ne vizsgalja senki karos-e a dohanyzas. Aztan ugyanezt a huzast lathattuk a szintetikus elelmiszer alapanyagokat eloallito cegeknel, az autogyaraknal (https://en.wikipedia.org/wiki/Unsafe_at_Any_Speed) es nagyjabol minden monopol vagy troszt helyzetben levo iparagtol.

    Ehhez jon hozza az, hogy a politikai korrektseg jegyeben a facebook-tol kvazi azt varjak el, hogy csinalja ki sajat magat. Ha minden kommunikaciot cenzuraznak, minden kapcsolatot csak a megengedett formara limitalnak, ahogy azt a progressziv amerikai maoistak (es a demokrata partvezetes nagyresze) elvarja, akkor az emberek abbahagyjak a platform hasznalatat es vagy atmennek mashova vagy ha nincs hova, akkor max. offline vagy az utcara. Barmi is tortenik, ha kitiltjak vagy eluldozik a bevetelek nagyreszet ado jobbolali (republikanus) tomeget akkor csodbe megy a ceg. Ha emelett meg az online gyuloletkampanyt (lasd: cancel culture) szervezo baloldaliakat is korlatozzak, akkor tenyleg nem marad elo felhasznalojuk. Szoval a politika altal elvart megoldas az lenne, hogy koszonjuk a valasztasi segitseget, most mar csodbe mehetsz. Erre meg a tobbsegi tulaj azt mondja, hogy ****, azaz feneket...

    ps: Par eve megigerte, hogy megjavitja a facebook-ot. Rajott, hogy a megjavitas egyenlo a csoddel. Na ezek utan megnezem mikor fogja meglepni.