• Tetsuo
    #18
    A kontextusból nyilvánvaló, hogy nem a BTK szerinti meghatározást, hanem a teológiait értem az adott szóra ("bűn") nézve. (Még ki is hangsúlyoztam.)
    Persze, tudom, ez a trollkodás/melléérvelés legkönyebb formája, a delikvens nem akarja érteni a mondatokat.
    Különben meg a mai törvénykönyveknek sok közük nincs az igazsághoz és az igazságossághoz.
    Tehát, ha egy vallásos ember számára a homoszexualitás bűn, egy ateista számára meg nem az, akkor más-más jogalapra hivatkozva elbeszélnek egymás mellett és nem juthatnak ebben a kérdésben (sem) dűlőre.

    Ugyancsak teologikus meghatározás alapján állítom az abszolútságot. A klasszikus vallások szerint Isten az abszolút szép (ennek jelentése megint messze túlmutat az esztétikai meghatározáson), minden más (teremtett dolog és élő) ehhez képest rút, tökéletlen. Ugyanis bár Isten a maga képére teremtette az embert, Sátán rávezette a bűnre, emiatt az ember megváltozott (minden tekintetbeni folyamatos romlás) és a mai napig változik - távolodva az abszolút széptől, jótól, a fénytől, az igazságtól...
    Egy modern ember, degenerált társadalomban degenerált ízléssel és morállal rendelkezve, az abszolút ponttól elszakadva azt sem tudja, merre az előre a lelki/szellemi fejlődéshez (vallásokon keresztül) sőt, megtagadja ezt. Nem ismeri el a szellemi vertikumot, ahol Isten, a Paradicsom van legmagasabban, mert csak horizontális tévelygést érzékel, miközben süllyed a Pokol felé.

    A liberális tolerancia önmaga paródiája, ami egyre nyilvánvalóbb jelenkori ámokfutását látva. Pl. minden ember egyenlő, "de" a négerek alacsonyabb kredittel bejutnak az egyetemekre. Ne nézzük a bőrszínt, de a négerkvóta/buzikvóta miatt fehérek vagy heterók nem kaphatnak meg állásokat, filmszerepeket stb.
    A polkorrektség messze fontosabb, mint az igazság. Amerikában már a matematika is rasszista.
    A liberális ember toleráns mindenkivel, kivéve, ha annak más a véleménye.