• defiant9
    #17
    "mert bűnösök vagyunk."
    Szexuális orientáció vagy ízlés kapcsán nincs ilyen abszolút mérce, amennyiben valaki úgy gondolja hogy amit csinál az helyes, és ez nem ütközik a BTK-ba akkor nem bűnös. Sem te, sem az egyházak, sem a biblia, sem a korán 'véleménye' nem referencia, a bűnösnek minősítés csak szubjektív magánvélemények.

    "Az esztétika, a szépség is abszolút és objektív"
    Nem, nincs abszolút érték sehol sem rögzítve, ez nem is határozható meg. Statisztikai módszerekkel lehet olyat mondani hogy adott társdalomban, adott csoportjában, az adott időpillanatban mi lenne az ideál, és mekkora szórással. Az hogy ma más a szép mint korábban tradicionálisan/klasszikusan az volt, az csak azt mutatja hogy a tradíció mint olyan, referenciaként való használata önkényes, indefinit.

    "az bármely vallás része."
    Nem. Simán kitalálok egy vallást aminek ez nem része. Minden vallás egy szűk emebrcsoport kitalációja, majd adott körben való terjesztése, akár erővel is. A nem hívők, vagy liberálisok által képviselt tolerancia egy modernebb, magasabb rendű idea, ráadásul ez tényleg abszolút, sőt definit módon levezethető egyetlen univerzális alapról az egész világra nézve, szemben a vallásokkal amik egymásnak is ellent mondanak. A tolerancia, mások szabadáságának tisztelete jellegénél fogva rugalmas mind térben mind időben, míg a társdalami változások alapjaitól erodálják a vallásokat, amelyek tipikusan próbálnak ugyan megfelelni a kor kihívásainak, de ez egy erősen izzadság szagú igazodási kísérlet aminek során tipikusan szét is töredeznek az adott vallás hívői is az ultraortodoxtól a mainstream-en át a modernebb irányvonalat képviselő csoportokra.