• kvp
    #26
    "En oruok a villany autonak, sot vennek is egyet, de egyenlore nekem nem jo. Mert 2 hetente 1X megyek ~300km munkba, aztan ott all 2 hetig a parkoloba. Ezutan 2 hetig napi szinten hasznalom, igaz a bevasarlas is ~60km-re tortenik.
    Tomeg kozlekedes nem jatszik, mert nincs tomeg. A busz kb 10-15 embert szallit, es meg korabban kell kelnem mert a szomszed varosbol indul ami ugye 60km."

    Tokeletes lenne erre a celra egy elektromos furgon kb. 400 kilomter-es hatotavval es egy 240V-os toltovel otthon, meg eggyel a parkoloban. Amig all a kocsi egyhelyben a legkisebb kapacitasu 240V-os konnektorrol is fel tud tolteni szepen nyugton akar 0-rol is, igy ket het utan a hosszu visszautra szepen ujra is lenne toltve, akkor is ha naponta hasznaljak egy "rovid" 2*60 (=120) km-es utra.

    Persze ha nincs aram ott ahol dolgozik (es ha jol ertem 2 hetet lakik is) a tulaj, akkor nem jo az elektromos auto. De ma mar viszonylag kevesen elnek aram nelkuli, olajlampaval vilagitos helyen. Persze aki ennyire a pusztaban lakik, nekik meg mindig a legjobb a vilagitasra hasznalt dizel generator melle a dizeles teherauto, esetleg a lovasszeker es az olajlampa, persze szigoruan bio etolajjal toltve.