• bdzsana
    #19
    Nagyon jó lenne például a mi 4 fős cégünknek aki a világpiacra termel, és így a könyvelési költségek elvinnék a bevétel 10x-t ha országunkként kellene külön könyvelést vezetnünk tanulmányozni az ottani törvényeket és adózási szabályokat amikor lassan 10 éves magyar vállakozás után még a magyart se sikerült megfejteni 100%-osan. A bevétel alapú adózással pedig a multikat valóban meg lehetne fogni de sokkal több kárt okoz mint hasznot. Jelenleg ha a még nem realizált nyereségedet elköltöd fejlesztésre új alkalmazottakra stb akkor nem képződik adóalap.

    Nyiss egy exceltáblát és számold ki hogy egy 10%-al tud növekedni egy évben az egy fix bevételi adóval (ezzel a számmal játszhatsz ekicsit)
    mennyit tud növekedni mondjuk egy 10 éves intervallumban. Borzasztóan belassítaná azokat a cégeket akik növekedni szeretnének.
    Arról nem is beszélve ez mekkora árdrágulással járhat. Ha veszek 10 forintért egy rágót és 10 forintért adom tovább, akkor az első esetben 0-ban vagyok, a másodikben pedig veszteségben.