• defiant9
  #54
  "Nyolcmilliószor válaszoltam"
  Nincs is 8 millió Hsz-ed összesen. Tehát újabb valótlan állítást tettél. Másrészt egyetlen egy érdemi válaszod sem volt (azon túl hogy semmi közöm hozzá, ami ugye nem válasz hanem a válasz megtagadása).

  "az adott vitákban semmit nem jelent a személyem helyzete"
  Erre is írtam már hogy de releváns, ugyanis te magad bizonyítod hogy az elméleted életképtelen. Ere mi volt a válaszod. Újra elmantráztad az eredeti álláspontod. Ilyen primitív szinten vagy csak képes vitázni.

  "Pro tertio, mi alapján vélelmezed, hogy én nem "térek vissza" adott szinthez, életvitelhez?"
  Az áltlad adott korábbi információk alapján, ezt frissítheted ha úgy véled hogy érdemi változás van, ami alapján már hitelesen prédikálhatsz. Tudom hogy kellemetlen a szembesítés, a pap sem szereti ha felhozzák hogy miért issza a bort nyakra főre, vagy miért pedofílkedik. Sajnos ez így működik, aki erkölcsi irányt próbál mutatni az önmaga is górcső alá kerül, akkor is ha nem szeretné.

  "te határozod meg az adott szintet vagy életvitelt, mikor gőzöd sincs róla?"
  Én nem határozok meg semmit, csak ütköztetem az általad prédikált szintet az általad mutatott szinttel, és megállapítom hogy vizet prédikálsz de bort iszol, önmagaddal vagy ellentmondásban. Lenne lehetőséged valóban elutasítani a fogyasztói társadalmat (ahogy pl. az amis-os is teszik), de te csak a szavak szintjéig jutsz.

  "Ezek a pontok már számtalanszor elhangzottak és válasz nélkül maradtak."
  Eleve nem hangoztak el, úgyhogy hazugság ismét. Másrészt most is kaptál választ. Lol, ismét felsültél.

  "Csak gyermeteg elképzelés szerint győz mindig a jó... Hogy valami felülkerekedik, az nem biztos, hogy jobb, mint amit legyőzött."
  Nem azt írtam hogy jó, hanem hogy jobb ár/érték arány, próbáld meg ne torzítani amit írtam. Akkor rögzítsük tömegtermelés jobb az ár-érték arányú terméket előállítására alkalmas. Vitatod ezt, vagy elfogadod?

  "Ezenfelül nem a "tömegtermelés győzte le", hanem komplexen a modernitás"
  A hatákonyság győzte le, ennek alapja pedig a tömegtermelés, ez esszenciális komponens, olyan nincs hogy népautó vagy intel processzor tömegtermelés nélkül. A növekedési kényszer pedig ebből fakad, a nagy tömegtermelés hatékonyabb mint a kicsi. Versenyszellem pedig korábban is megvolt, ugyanúgy része a céhes világnak is, de már a föníciaiak piacának is. Bocs, de tényleg nagyon butuska érveid vannak.

  "idealista megállapítás, hiszen teljesen bizonyosan nem fog végbemenni a kívánt változás"
  Minősítheted magad idealistának, de valójában életképtelen légvár elméletet gyártasz és előadod mint kívánatos állapot, ez közelebb áll az ostobasághoz mint az idealizmushoz. Az emberek életminőségét azt adja hogy olcsón, fejlett (tömegtermelt) technológiát tudnak vásárolni, ilyennel védik meg őket pl. a covid-tól. Ha globális katasztrófa lenne akkor persze visszaléphetnénk a céhes berendezkedés általa biztosított létszintre, csak ez sokkal rosszabb életszínvoalt eredményez, nem lenne pl. ilyen védőoltás em. És ahogy már mondtam, ezt nem nehéz ma sem elérni egyén szintjén. Kiköltözöl a tanyára a számítógéped meg a többi fogyasztói szarságot meg eldobod, ha beteg leszel akkor jön a vajákolás+ima, aztán a mennyország. Nincs ezzel semmi gond ugye, ez lenne az ideális állapot?