• defiant9
  #48
  "Azt a primitív hozzáállást reprezentálod, miszerint a feudális társadalmi rendszerekben nem volt orvosi"
  Ismét csak szalmabáb érvelést produkálsz. Nem állítottam hogy nem volt technológiai fejlődés vagy gyógyító mondjuk a középkorban, csak primitív színvonalú volt és relatíve lassan fejlődött.
  A robbanásszerű fejlődés a tömegtermeléshez köthető, ahol már sok a fogyasztó, komoly R&D költségvetése van a vállalatoknak. Egy Intel CPU-t nem lehet tradicionális módszerekkel kifaragni, ma már akkora fogyasztói bázis kell a fejlődéshez ami csak globális méretekben van meg.
  A manufakturák és céhek nem valami ideológiai okból szűntek meg mert egyébként olyan szuper versenyképesek lettek volna, épp ellenkezőleg lassú, drága, nem hatékony módon működtek, a tömegtermelés simán lenyomta őket, mert a fogyasztók azokat a jobb ár/érték arányú termékeket választották. Az orvostudomány (aktuálisan vakcina kutatás/gyártás), pedig ugyanerre az alapra épül rá, látható hogy még Magyarország méretben sem racionális vakcinát fejleszteni, ez a szintű méretgazdaságosság a modern kor sajátja.
  Arra persze továbbra sincs válaszod hogy miért nem térsz vissza a tradicionális keresztény életvitelhez. Továbbra is a képmutató vizet prédikál de bort iszik jó keresztényi álláspontot reprezentálod.