• repvez
    #14
    nem egészen értem, hogy ezt miért is akarják megcsinálni, egy önvezető autó miért is kellene ugy viselkedjen mintha ember vezetné? föleg a későbbiekben amikor ,már föleg csak önvezető autok lesznek.
    Egyrészt sokkal könnyebb leprogramozni , ha az összes autó egy kiszámitható modon közlekedik és nincs benne bizonytalansági faktor.Mársészről a gyalogosok is könnyebben kiismerik, hogy mikor mit reagál majd.
    Meg föleg az elején amikor mixelve megy a sima és az önvezetős autó, akkor sokkal nagyobb biztonságot és hamarabb megbarátkoznak vele, ha a sávjában egyenletes sebességgel halad mintha össze vissza kóvályogna a sávjában és változtatná a sebességét ok nélkül, mint egy emberi soför.
    Én sem seretném azt látni, hogy egy söför nélküli autő egysztercsak elkezd felém közeledni és nem tudom, hogy most meghibásodott vagy csak épp olyan bónája van, hogy ide oda menjen a sávba.

    Én azt várnám el, hogy pont hogy minél egyszerübben kiismerhető legyen és mindig ugyan ugy viselkedjen azonos szituáciokban.

    Attóll nem lesz emberi a viselkedése, ha pontosabban tudja kiszámolni a távolságokat és nem 100mre a lámpoa elött már lelassit 20ra, hanem egy kicsit dinamikusan és gyorsabban reagál a helyzetekre.