• kvp
    #5
    Normal esetben ezek a halozatra kotott otthoni gepek akkor lennenek ertelmesek ha lenne valamilyen robot ami az anyagmozgatast (kave betoltes, kave felszolgalasa, mosogatogepbe be- es kipakolas) elvegezne. Otthonra meg boven eleg egy buta keszulek is. Akinek meg van emberi szemelyzete, annak igazabol semmilyen okoseszkoz nem kell.

    A jelen kornyezetben igazabol csak a ceges felhasznalas eseten hasznos, mivel idoben kepes szolni a titkarnonek ha ujra kell tolteni a gepet es nem az elso hoppon maradt kollega rohan at a konyhabol, hogy nincs kave a gepben. Tehat van letjogosultsaga egy-egy ilyen keszuleknek es pont ceges kornyezetben kellemetlen ha feltorik. Egyreszt ha zsarolovirusos, akkor egyszeruen kidobjak a fenbe, de addig sincs kave es az uj gep ha azonos tipus ugyanugy ki fog esni amikor az is megfertozodik. Masreszt potencialis gyenge pont egy ceges halozaton, ahol hozzaferhet a belso forgalomhoz. Eleg ha virusos email-t kuld a titkarnonek, hogy kifogyott a kave es amikor rakattint, mar masoljak is le az altala elerheto ceges doksikat. Hasonlo problema ha a hangvezerles miatt berakott mikrofont a konyhai beszelgetesek lehallgatasara hasznaljak a tamadok, igy tobb fontos infot lehet megszerezni, mint a ceges levelezes feltoresevel. Szoval a ceges biztonsagra jelentett veszely eleg jelentos.

    Hasonloan kellemetlen ceges kornyezetben a halozati nyomtato/fenymasolo is, ami ugyancsak egy eleg nagy biztonsagi res tud lenni, mivel sokszor bizalmas informaciokat kezel (fogad, tarol, nyomtat) es hozzafer a teljes helyi halozathoz is, tovabba pl. a scanner kepes gepek kepesek levelet is kuldeni minden alkalmazottnak.

    ps: A kavefozobe a kave es a nyomtatoba a papir toltogetese az egyik legfontosabb asszisztensi/titkarnoi munka es a manager-ek legfontosabb (es sokszor egyetlen felfogott) feladata ezen feladatok elvegzesenek ellenorzese.