• NEXUS6
    #13
    A rák a DNS mutációjának eredménye, ráadásul itt nem egy adott gén, fehérje módosulásáról van szó, hanem legalább 4 funkciót, fehérjét érintőéről. A mutáció véletlenszerű változás a DNS-ben, a rák kialakulása is így véletlenszerű, de mondjuk úgy természetes folyamat, ergo nincs olyan, hogy rák ellenszere, hiszen, mint lentebb írták a mechanizmus a közös, a DNS hiba, a megjelenés eltérő. Nincs általános megoldás. Ennyi.

    "Számomra a gyógyítás fogalma az lenne, ha a rákos sejtek szaporodását meg tudnák állítani, vagy pláne a transzformált állapotukat vissza tudnák fordítani. Ez lenne a rák gyógyítása. Ma csak azt tudják, hogy valamilyen módszerrel kisebb-nagyobb részben megpróbálják a rákos sejteket megsemmisíteni..."
    Rákos sejtek szaporodását tudják mesterségesen, célzottan kezeléssel lassítani, de mivel épp a programozott, kontrollált sejthalált (apotózis) érinti az egyik mutáció, ezért a szervezet természetes jeleire a rák sejtek eleve nem reagálnak, és az immunrendszer sem ismeri fel őket idegen sejtként, ahogy írtad. egyfajta génterápiával, egyénenként a rákos sejtek elemzése után, spec módosított vírusokkal meg lehetne fertőzni a rákos sejteket, hogy vissza alakuljanak normálissá, de ez egy hihetetlenül költséges és a jelenlegi szinten nagyon bizonytalan, akár a vírusok más sejteket megtámadó volta miatt, veszélyes eljárás lehet. Még ennek nagyon az elején járunk, ha te pl ebben gondolkodsz a rák gyógyítását illetően. Jelenleg sokkal célravezetőbbek az egyéb eljárások, amelyek viszonylag jó eredményeket hoznak. Szal a hisztérikus kirohanásod szerintem sem jogos.