Deep Rock Galactic
  • SG fan
    #1
    A Deep Rock Galactic egy már több mint két éve létező játék, ám csupán nem rég jelent meg teljesen, mert eddig ugyanis early accesben volt steamen. Amit tudni érdemes róla, röviden SPACE DWARFS! :) Hosszabban, talán a Left 4 Dead és a Minecraft szerelem gyerekének mondanám (nem kell megíjedni a minecraft miatt, csak arra gondolok, hogy minden teljesen rombolható, mondhatnám a Red Faction Guerillát is példának). Négyen vághatunk neki Coopban vagy akár egy magunk is a játéknak, ekkor, egy személyre szabható robot haverunk segít a másik 3 játékos helyett.
    A lényeg, hogy random generált pályákat, küldetéseket kell véghez vinnünk egy idegen bolygón. Mi ahogy mondtam Dwarfok azaz törpök vagyunk egy bányászati vállalat a Deep Rock Galactic szolgálatában. Célunk általában arany és egyéb ásványok csákánnyal való kitermelése a bolygon különböző feltételek mellett és persze a közben ránk támadó alien hordák aprítása, lőfegyverekkel robbanó szerekkel, fejszével vagy éppen a csákányunkkal. Mindez remek hangulatban, főleg ha imádod a törpöket. Ha pedig végeztünk a küldetéssel, akkor a drop podunkkal visszatérünk az űrben lévő állomásunkra, ahol fejleszthetjük karakterünk, a bolygón kitermelt és megszerzett zsákmányunkból. Ez lehet páncél, sapka, szakál vagy egyéb kinézet vétel, lehet fegyver fejlesztés, vagy elkölthetjük a bárban SÖRRE! Ez a másik nagyszerű dolog. A bár, ahol többi társunkkal összejöhetünk, feloldhatunk újabbnál újabb sör recepteket, amelyek az elfogyasztás után különböző bónuszokat vagy látványos lerészegedéseket eredményez. A sör hozzávalóit pedig megint csak a bolygóról tudjuk begyűjteni.
    4 fajta class, osztály van, lövész, mérnök, felderítő, és fúrós.
    Most ezeket nem részletezem, a lényeg, hogy mindenkinek megvan a saját feladata. (a lövész inkább harcol, a fúrós inkább ás stb. ám mindenki képes mindenre, csak van amiben jobb. A közösség eddig úgy vettem észre, hogy nagyon jó, nekem régóta az egyik legszórakoztatóbb játékok egyike amikkel mostanában játszok. Ja és még egy pozitívum: a játék MAGYAR nyelvű is. Vagyis nagyrészt mert még fejlesztés alatt van, de nagyobb része már magyar. Egy-két helyen persze van elírás vagy kicsit fura de nem vészes. Készítettem is egy steam csoportot illetve egy discord szervert, hátha összejön egy remek magyar közösség. Amúgy sokan játszanak vele magyarok is, gyakran találkozok más itthoniakkal!

    Rock and Stone!
    Utoljára szerkesztette: SG fan, 2020.06.04. 21:41:59