• xrt
    #21
    "Igen, pontosan azt mondom, hogy a finomított liszt sem természetes. Vagy te láttál már lisztbokrot? A finomított cukrot melyik fárol lehet szedni? "
    Új értelmet adsz a természetes élelmiszer kifejezésnek. Viccesen fogod fel. Ennyi erővel egy almapüré sem természetes, mert nem lehet közvetlenül leszedni a fáról. Annyira idióta az érvelésed, hogy azt már elhinni sem lehet.

    "A kokalevél és a kokain is élénkít. Melyikkál jársz jobban?? Vagy neked mindegy, hogy mit eszel/iszol/szívsz?"
    BTW: Mindkettő függőséget okoz.

    "Hogy mersz ilyet leírni, hogy a finomított cukornak semmi köze a cukorbetegséghez és a inzulinkilengéshez??... A rendszeres alkoholfogyasztás is csak a májbetegség propagandája?"
    Akkor szerinted a hasnyálmirigy insulintermelésének semmi köze a cukorbetegséghez? Egyáltalán tudod mit is jelent a betegség maga? Ugyan olvass már egy orvosi leírást is mi is az a cukorbetegség! Nem a túl sok cukorbevitel, hanem az egyéb emésztőszervi problémák okozzák általában a cukorbetegséget, amely idővel a túl alacsony inzulintermelésben csúcsosodik ki.
    Mert ha a propaganda igaz lenne, akkor az ételek jelentős része cukorbetegséget okozhat túlzott fogyasztás esetén! Nem én jelentem ki, csak nem dőlök be egy olyan egyszerű félreértésnek, mint a cukor okozza a cukorbetegséget. Valamilyen szinten ugyan így van, de nem a bevitt cukorral van kapcsolatban, hanem a vércukor szintjével! A KETTŐ NEM AZONOS, még akkor sem, ha a cukorbevitel drasztikusan képes emelni a vércukor szintet!
    Ja és az alkohol nagyon más téma, ne mosd össze a különböző dolgokat, bár ebben jó vagy és sokan közel egynek tekintik.

    "Tényleg nincs a hamburgerben cukor, általában, csak úgy az összesben... McDonalds Bic Mac-ben csak 10 gr cukor van, és maga az üres zsemle is tartalmaz finomított cukrot."
    Te képben vagy mennyi az a 10 gramm cukor? Annyi van benne, mint pl. az édes süteményekben só. Szükség van ízesítésként, de csak minimális.

    "... kukoricaszirupot is lecseréli sima finomított cukorra, ..."
    Látom nem tudod mi az a szirup. A te környezetedben még sosem készítettett senki befőttet? Tudod a folyadékban felöldott cukrot nevezik cukorszirupnak...

    "Amit te itt propagandának nevezel, azt vizsgálatokkal már sokkal korábban valós mellékhatásként tárgyalták...."
    De csak abban az esetben, ha kórosan sok cukrot eszik valaki. Nem sokat, hanem kórosan sokat. De bármilyen más étel esetén is ugyanez a helyzet alakulhat ki. Ezért nevezem propagandának.

    "A finomított cukor fogyasztása függőséget, inzulincsúcsot, magas vérnyomást és végső soron cukorbetegséget okoz...."
    Mint oly sok élelmiszer függőséget okozhat. De ez alkat függő. Az inzulincsúcsot egy cukormentes, túl sok étel bevitele esetén is megtörténik... Ennyi erővel mindent károsnak kell tekinteni! A lényeg a mennyiségen van, és nem az a lényeg, hogy márpedig a cukor!

    "Úgyhogy ennyit a te propagandádról, meg arról, hogy a cukor nem okoz inzulincsúcsot."
    Ha nem tűnt volna fel, nem ezt vitatom, de nem ez a cukorbetegség kialakulásának elsődleges oka. Szóval kiválasztottak egy tápanyagot, most épp a cukrot és kikiáltották mumusnak.

    "Itt nem az Exxx kiegészítőkről van szó,..."
    Írtam már hogy miért nem, talán olvass vissza.