• NEXUS6
    #35
    Sőt, gondoljuk ezt egy kicsit tovább!
    Mi is a tér? Az agyunkban kreált kép, hogy a különböző objektumokat adott sebességgel mennyi idő alatt érjük el. Végső soron egy időtérkép.
    Ha elfogadjuk, hogy a kvantumvilágban alapvetően minden összefonódott (pl a mi számunkra végtelen távolságban levő kvantumok között is azonnali kapcsolat van), akkor az un. reális, makrofizikai világ csak azon kvantumok összessége, amelyek "időlegesen", mintázatot alkotva ebből az összefonódásból kiszakadnak, majd ezután visszatérnek (kvantumfluktuáció). A téridő csak egy valami módon stabilizálódott, de virtuális mintázat, miközben a mélyebb valóság az maga a kvantumkáosz.
    Ez azt jelenti, hogy végső soron egyedül az idővel is le lehet írni az általunk ismert univerzumot, mint ahogy valóban az idő az az egyetlen érték, amely minden fizikai modellünkben, törvényszerűségünkben, szabályunkban szerepel is.
    Ha ez igaz, hogy a világ csak egy idő által kirajzolt virtuális kép, akkor az, amit mi ősrobbanásnak hívunk és a létünk kezdetét jelzi, valójában meg sem történt, ma is ugyan abban a számunkra végtelen sűrűségű kvantumcsomóban ülünk, amiből az ősrobbanást, a létünket eredeztetjük. Csak a mintázat (gyak világ) kelti azt az illúziót, hogy ilyen esemény volt, mint ahogy az is fikcionális, hogy mi lesz a jövőben! ;)
    Csak és kizárólag most van, a kérdés csak az, hogy az a mintázat is, amit mi múltnak, vagy jövőnek, vagy alternatív univerzumnak hívunk létezik-e egyáltalán a mi jelenünk mellett? Mert ha nem, akkor nincs szlájderkedés, meg időben utazás egyáltalán.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2020.01.08. 14:43:58