• kalapos01
    #5
    Ehh, a legjobb példa a Halálos iramban-sorozat, amit sokan lenéznek és sokan néznek. Azokban tippre sokakat épp az zavar, hogy van sztori. Hogy a 30 perc akciót 90 perc sztorival, erőfitogtatással, múltbeli dolgokkal és CSALÁDDAL töltik ki. És ez kábé minden filmre elmondható.

    Tudom, hogy manapság cinikusnak illik lenni, de a legtöbb filmben az írójuk beleadja a szívét és a lelkét. Nem feltétlenül azért, mert ennyire nemes lenne, hanem egész egyszerűen azért, mert a megélhetése, a további karrierje függ attól, hogy milyen lesz a fogadtatása a filmnek.

    (Arról nem is beszélve, hogy hiába szuper egy szkript, az író elveszti a kontrollt fölötte, ha nem producer, így egy rendező kénye-kedve szerint herélhet ki egy nem sztori nélküli film szkriptjét, totálisan inkoherenssé téve azt.)

    De mondom, térj vissza az első mondatodhoz:

    " a sztori nélküli filmek dominálnak"

    Dominálnak a bevételi listákon, tehát valamit jól csinálnak a stúdiók. Ha viszont arra célzol, hogy a filmek zöme sztori nélküli, akkor bocs, de kamuzol, mert egyrészt szerintem csak töredékét láttad az idei mozis premiereknek, másrészt ha ez a tapasztalatod, az lehet, hogy nem a filmek hibája, hanem egyszerűen csak nem a megfelelő darabokra ültél be.