• Blage7
  #11
  Amit a kritikákban és értékelésekben olvashatsz, az valóban egyéni ízlés és vélemény. Ugyanakkor ezeket nem azért publikálják hogy Téged vitára hívjanak ki vele, vagy mert szerintük ez az univerzális igazság, hanem hogy kielégítsenek valamiféle olvasói igényt, akik tájékozódni akarnak mielőtt megvesznek valamit, legyen itt szó játékról, zenei albumról, mozijegyről, akármiről... Ha úgy látják, hogy a többség jó véleménnyel van róla, akkor nyilván ők is jobban fognak hajlani arra, hogy befizessenek rá.
  Valóban, szó szerint nem írtad le, hogy Téged nem érdekel mások véleménye, ugyanakkor ha azt mondod hogy egy olyan cikkhez ami mások véleménye alapján készült felesleges behozni mások véleményét, az tükrözheti azt, hogy Téged nem érdekel mások véleménye. Ha nincs igazam vagy félre értettem valamit, akkor világosíts fel, érvekkel, ne csak azokat emeld ki a mondandómból amibe bele akarsz kötni. Egy vélemény cserének nem kell mindenképp vitának lennie, nem tudom miért erőlteted ezt a kifejezést.
  A számok pedig jelen esetben csak a példa kedvéért vannak ott, nem tudom Te továbbra is melyik mondatomban találod meg azt, hogy én ízlésről akarok vitázni. Ugyanis egyáltalán nem akarok, de ezt talán már negyedjére vagy ötödjére írom le.
  A rád eső rész szimplán csak annyi amennyit írtál. Hogy szerinted okos ember ne vitázzon illetve hogy tartsam meg magamnak a számokat és ne akarjam az igazam erőltetni. Ami eddig sem történt meg, szimplán csak leírtam, hogy hogyan született meg ez a lista. Továbbra sem írtam sehol, hogy egyet kell értened vele és hogy nekem van igazam. Te viszont többször is leírtad, hogy "ne vitázzak", ugyanis ezek szerint számodra a vélemény nyilvánítás egyenlő a vitázással és ha azt akarod hogy ne vitázzak, akkor nyilván azt akarod maradjak csendben. Más logikus magyarázatot nem találok rá, de újból megjegyzem, elmondhatod nyugodtan ha nincs igazam.

  Nem írtad hogy nem érdekel mások mire alapozzák a véleményüket? Akkor miért mondtad, hogy "Hibába hozod a számokat meg az értékeléseket"?
  Ha hiába hozom, akkor ez csak azt jelentheti, hogy nem érdekel. De nyilván megint csak én adom a szádba a szavakat...
  Az utolsó megjegyzés az nem rád vonatkozott, az egy általános megállapítás volt a részemről. Tarthatod vergődésnek amit leírtam, szíved joga, én ettől nem fogok nehezebben aludni. Megindokoltam mit miért mondtam, de világosíts fel nyugodtan ha tévedtem. De egyelőre azon kívül, hogy szerinted csak hazudok meg vitatkozok más ízléséről, (ami még mindig nem történt meg) meg a tényen kívül hogy a másik fél irányába még mindig nem tettél semmilyen megjegyzést (holott ő konkrétan kimondta már több cikk alatt is, hogy aki másképp gondolkodik, az hülye) azon kívül Tőled még nem láttam viszont ugyanezt. Persze nyilván ez sem igaz, csak gyerekes viselkedés, de ahogy mondtam, cáfolj meg ha nincs igazam.