• TokraFan
    #9
    "Amig az oprendszer biztositja azt hogy rendesen dolgozhassak és játszhassak lefagyás, összeomlás vagy performancia problémák nélkül, leszarom hogy win7 vagy win10 van...."

    Tökéletesen egyetértek! Éppen ezért nem váltok, mert a W10 -nálam-, nem biztosítja. W10 alatt korábban a Wacom táblák elszálltak, mert úgy gondolta ez a csoda, hogy majd ő jobban tudja, milyen driver kell a grafikusoknak. Ennek eredménye: 5 oldali infarktus reggel a cégnél, amikor egyszer csak nem ment egyetlen Wacom tábla sem! Több mint egy óráig tartott, mire downgradelni tudtuk a rendszert. Még durvább eset: Nyomdai leadás előtt 1 nappal, szintén a csodás kényszeres frissítés, Creators Update. Először úgy tűnt, semmi gond, de 5 perc múlva ismét 15oldali infarktus, mert ez a fos -azóta se tudjuk, hogyan-, törölte az összes Fontot a Photoshop látóteréből! Minden gépen, amelyiken W10 volt, meghalt, egyetlen project file-t nem tudtunk használni, szegény PS dobálta az error-okat. Fasza, kötbéres, határidős munka előtti napon. Az volt az egyetlen szerencsénk, hogy volt w7-es gép amin meg tudtuk csinálni. Ha nem lett volna, akkor konkrét anyagi kárt okoz egy sz*ros OP rendszer a cégnek! Aztán úgy döntöttünk, hogy minden gépről lekerülnek a 10-ek, és mennek vissza a hetesek...Azóta egyetlen ilyen problémánk nem volt. Ennek a döntésünknek hála mi már kimaradtunk belőle, de később is voltak még gondok, pl. kollégáknál másik cégnél, a színprofilok betöltése vált lehetetlenné a 1903 után.

    Úgyhogy ez a csoda repült a fenébe, és azt is eldöntöttük, hogy inkább kifizetjük az extra sápot a további 3éves frissítésért,mint hogy ismét azért ne tudjunk dolgozni, mert az OS b*szakodik és okosabb akar lenni nálunk.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.12.12. 15:55:40