• CrazyAchmed
    #138
    Az gömbök által kinyert aránynak köze nincs a Pi-hez. Érdekes, hogy azt nem kommentálod, pedig mutattam, hogy kiesik a Pi a képletből. (129-es kommentem, 5d és 4d gömb, ott hol látsz Pi-t a képletben?)
    A lánctörtekkel számolás az közelítő számítás, ez azt jelenti, hogy ahogy haladsz a lépésekkel, egyre jobban közelít a pontos értékhez. Az, hogy az elején megjelennek benne a ténylegestől jobban eltérő számok, az magának a számítási eljárásnak tudható be, nem pedig valami misztikus változó Pi-nek.
    A másik dolog, hogy a lánctörtedet függvénynek nevezed, ami gáz, mert az egyértelműen nem függvény. Nekem sem időm, se kedvem a lánctörteiddel számolgatni és itt képletet szerkeszteni, hogy vitázzak velük, de egy rövid példára azért futja: 512/2/2/2/2/2 és 50000/5/5/5/5/5 mindkettő 16-ot ad eredményül, de az első néhány eredmény köszönőviszonyban sincs egymással és mégse mondjuk azt hogy a 16 változtatja az értékét. Szóval ne gondoljál bele misztikumot a törtjeidbe, a Pi nem változik.

    Igazából nem akarok tényleg vitázni ezen, mert nem érzek küldetéstudatot abban, hogy meggyőzzelek. A te helyzeted nehezebb, hiszen te gondolod azt hogy rajtad kívül mindenki hülye a témához, én csak néhány emberről gondolom azt.