• CrazyAchmed
    #129
    "célértéke a 4 mivel itt már egy 3 dimenziós gömb felszínét osztod az előző dimenziós kör területével.."
    Már bocs, de itt nem a Pi miatt marad 4. A 3d gömb felszínét (4 x Pi x r^2) ha elosztod a kör területével (Pi x R^2), akkor Pi x R^2-el egyszerűsített, ami azt jelenti, hogy kiesik a számításból, szóval, ha a felszínt és körterületet hasonlítasz össze, akkor búcsút inthetsz a Pi-nek a végtelen sok számjegyével együtt. Azt kellene megérteni, hogy nem a Pi változtatott értéket, hanem csak eltűnt a képletből.

    De akkor kérdeznék még egyet, 5d felszínnél és 4d térfogatnál hogy állunk? Az 5d gömb felszíne (8 x Pi^2 x r^4 / 3), a 4d gömb térfogata (Pi^2 x r^4 / 2). Ha ugyanúgy elosztod, akkor Pi^2 x r^4 -el tudsz egyszerűsíteni, ami marad az 8 x 2 / 3, ami 5.33, ilyenkor mi van?

    A három lánc tört, amit felírsz, nem bizonyít semmit, ez kb annyi, mintha azt mondanám, hogy 1 x 5 is 5, meg 25 / 5 is, tehát az 5-nek 1 és 25 a határértéke. A wiki-n össze van foglalva, hogy a történelem során hogyan számolták, és mindíg más jött ki, de nem azért mert változott.

    Szóval ahhoz hogy bizonyítsd az igazad, vezesd le azt a függvényt, ami meghatározza a Pi-t, ne csak körülírd, hanem képlettel, számokkal. Amit beszúrtál ismét képen nem látható ilyen.