• kvp
    #4
    Amennyire en tudom Gertsenshtein csak azt irta le, hogy hogyan lehetne detektalni a gravitacios hullamokat egy lezer interferometer segitsegevel.

    Jelenleg ugy tudjuk, hogy gravitacios hullamokat tomeg megmozditasaval lehet eloallitani vagy tomeg/energia esetleg energia/tomeg konverzio hatasara. Ebbol meg nem lesz Alcubierre drive, bar legalabb elviekben lehetseges.

    A fentiektol fuggetlenul anno a NASA is epitett jopar cseszealj formaju jarmuvet, a legcsavaros fanktol kezdve a lifting body tesztjarmuvukig. Viszont mindegyik hagyomanyos szenhidrogen hajtasu volt.

    A 4 erintett szabadalom ugyanattol az egy kismertekben lenyomozhato illetotol szarmazik es nem ad se tudomanyos magyarazatot, se semmilyen infot arrol, hogy milyen fizikai elveken nyugszanak az otletek. Ez most vagy egy vicc vagy tul sok idiota van az amerikai hadseregben. (valahogy nekem az utobbi valoszinubbnek tunik)

    Egyebkent a cikkben emlitett elektrosztatikus ion hajtomuveket mar epitettek korabban is, a nagy energiafelhasznalas es kis hatasfok jellemzi oket.

    Mindazonaltal "hagyomanyos" ufo formaju, repulo jarmuvet viszonylag konnyu epiteni es az egyk klasszikus ufo kulseje pont megegyezik a papiron soha nem tesztelt general electric fele kozvetlen aramlasos fisszos nukelaris hajtasra alapulo jarmu vazlataival. A jarmu elvileg azert nem epult meg, mert egy nyitott, legkor hutesu reaktorra epulo SSTO oriasi radioaktiv csikot huzna maga mogott. Egyebkent a Bussard fele otlet a fisszios termikus raketara teljesen eletkepes, marha nem erdekli az embert a sugarzo legkor amit maga utan hagy. (az o otleteit vette kolcson a Star Trek a 60-as evekben es azok alapjan epitettek meg a VASIMR hajtomuveket es a kiserleti polywell reaktorokat)