A vellanyrollert annyian használják Bp-n, hogy az iszonyat. 1 éve sehol nem láttam őket. Most bringával kerülhethetem a bringa úton és mellette otthagyott ilyeneket, mert sokan IQ-ban ennyit értnek. A Petőfi híd közepén elején, de még a közepén (!) is ott szokták hagyni letéve. Vagy egy ajtó előtt 2 méterre, mert az jó...
A bibi az, hogy a többség láthatólag soha nem bringázott és önveszélyes módon teszik.
A belvárosi bringautak kihasználtsága jó időben magas. Autó meg amúgy sem férne el oda. Lásd Kiskörút. Van, amikor bringás dugó van már. Te se nagyon tekersz, csak távolról láttál bringást. Én évi 6000 km-et...
És mindez úgy, hogy sokakat a hálózat hiánya tántorít el a tekeréstől. Pl. a barátnőmet is. Ha nem egy sávot, hanem egy autós sáv lenne dedikált bringaút el tudod képzelni, hogy mennyien tekernének? Ha lenne hálózat? Ha feltehetnéd a BKV-ra, mert akkor reggel legurulsz a hegyről este meg felvisz a busz vagy vili?
A világ azt mutatja, hogy nagyon sokan tekernének, csak nincsenek meg a feltételei. Mert a szájbavert kocsi az úr és nem az ember meg az élettér. Meg sok ember baszik kipróbálni a bringát. Döbbenetes, mikor rájössz, hogy az év nagy részében olyan vagy az autó és tömegezéshez képest 6-10 km távban, mintha teleportálnál kivéve, ha átszállás nélküli metró van.
A bubi későn jött és pont a villanyroller nyírja ki.