• molnibalage83
    #53
    Ok, tehát továbbra is bullshittelés megy...

    Tudod te, hogy mibe került egy powerwall és mekkora a kapacitása? Kb. értelmetlen az egész, fancy ökörség. Sajnos ma annyira olcsó a pénz, hogy a feljlett világban nettó kreténeknek erre is van pénze, mert utána sem számol, hogy mennyire ökörség és nem zöld az egész.

    Igen, nem akkor indul és mozog, mert az autók kb. 85% is áll amikor csúcsforgalom van egy órán belül nézve, legalábbis Párizs környéki statisztikán ezt láttam. Csak ami áll, az sanszosan fel fan töltve. Azt hova akarod tölteni...?

    Miből jön az a végtelen önbizalom, hogy minden parkolóhely, minden kocsiját lehet tölteni? Megmagyaráznád ezt...? Sokkal több parkolóhelyen van országosan, mint autó összesen. Te úgy kezeled, hogy minden autó töltőn van miden helyen. Ezt mégis hogy...? A 22 órás feltevésed meg pont annak megy szembe, hogy az autókkal balanszoljál, ha túltermelés van.

    Látom azt sem sikerül megérteni, hogy a feszültségszintek és más hálózati paraméterek miatt, ha te nekiállsz "kábelt kihúzni mindenhova", akkor a trafókat dobhatod ki kb. mindenhol. Ezt ki fogja fizetni? Főleg, ha szerinted mindehol minden parkolóhely töltőn lesz? Akkor MINDEN ponton ki kell építeni ezt akkor is, ha az idő nagy részében senki nem használja ki a kapacitást.

    A grafikonból hogyan vezetted le ezt az ökörséget? Jelenleg ezek az erőművek tartják egyben a német gridet, mert azok tudnak szabályozni. Mert amikor télen nem süt a Nap és fúj a szél, akkor azoknak kell azt a szép gradienst megcsinálni.Tessék. Tavaly. nov 27. És senkit nem érdekel, hogy nem minden nap vagy csak minden 3. vagy 5. ilyen. Mert akkor is kell ez a kapacitás mellé, ha csak ilyen gyakran kell, különben blackout lenne.


    Fájdalmas módon nem gondolkodsz. És a legszomorúbb az, hogy fel sem tűnik neked. A legelemibb faktorok és feltételezéseid műszaki követelményeidet nem méred fel, de közben okoskodsz ezerrel. Engem meg az iparban levő szakemberként ez irritál miközben még kikéred magadnak a hangnemed, amikor kb. egy vizsgán egyessel zúgnál ki az ablakon. Mert a kereső használata és középiskolás fizika is meghaladja képességeidet.