• csigafi #71
    Szerintem az a gond azzal ha már 24col- nál nagyobb monitort használ az ember hogy az csak filmezésre, játékra jó. Kódolni meg szöveget szerkeszteni már túl nagy. Sók a fejingázás jobbra balra. Annyi előnye van hogy több összehúzott munka ablakot is egymás mellé lehet tenni. 24col felet nem sokaknak van olyan hosszú karja amivel még kényelmes lehet egerészni. Sok embert ismerek sokféle felhasználási szokással. Nem igazán érdekel senkit sem hogy mi lenne a helyes testtartás meg távolság mindenkinél kialakul egy egyedi pozíció és kész. Nagyon sokat számít hol van a monitor, milyen magasságban asztalon vagy falon stb. Sajnos sok olyan embert ismerek én is aki nagyon kényelmetlen pózban gépeznek. Én magamnak egyedi asztalt gyártottam saját magam ami nekem pont kényelmes magasságban van ahhoz hogy ne álljon ki se fel, se lefelé a nyakam se semmim. Ha meg azokra gondolok akik laptopon melóznak na az meg külön fejezet lenne. Számomra ágyban a legkényelmetlenebb dolog gépezni főleg hogy a gép is jobban melegszik ha nincs alatta semmi hütésre alkalmas eszköz.
    Monitorban 4k meg 8 k kihasználhatatlan. A közel látás meg elkerülhetetlen azok számára akik sokat ülnek gép élőt tök mindegy hogy most 80 cm vagy 1 méterről nézik. Ok van speciális szemüveg amivel ez megnadályozható de ezt nem sokan engedhetik meg maguknak abból is a legolcsóbb 40 ezer kb ha nem drágább de az alatt ami van az nem ér semmit.

    Aztán ott vannak a különböző fényerőre érzékeny szeműek. egy haverom gyengébb fénynél is csak napszemüvegben tud gépezni mert annyira érzékeny a szeme a fényre többféle monitort kipróbált meg monitorszűrőt is hiába. Van akik meg szinte full fényerőn contrason nyomják.

    Hiába a vitázgatás ízlések és pofonok egyik ember beéri a szerényebb dolgokkal is amíg egy másiknak a csicsára van szüksége. Lehet valaki milliárdos ha nincs szüksége bizonyos dolgokra úgysem veszi meg. Míg valaki meg szegényen is összegyűjti egy flancosabb dologra a zst ha arra vágyik.

    A családomban, rokonságban, baráti kőrben vannak 4K meg 3d meg milliós hajlított képernyős tvk is stb láttam én már mindent de nekem valahogy nem kell mégsem. persze nem is tellene rá de elgondolkodtam rajta ha telene még akkor se kellene. Jópofa klassz meg némelyik valóban kényelmes a szemnek csak valahogy egem technika fanként mégsem ezek a dolgok vonzanak. Mindenkinek megvan a technikán belül is mi az ami érdekli és amiért talán milliókat is áldozna. Nos nálam egy tv pont nem ide tartózik mivel eleve nem tv-zek nálam az max 300-400 ezer és ennyi nagyon max a 600 de az már nagyon nem éri meg. Telefonokért meg 200 ezreket kiadni egyszerűen értelmetlen számomra. Mert nincs meg benne az a tudás ami megérne ennyit.