• TOR-rent
    #846
    2x2 dimenziós síkra gondolsz ahol az egyik 2x1 dimenziós síkban egyirányba mozdulnak el két pont a másik 2x1 dimenzióból pedig az egyikben (így összesen a harmadikban) szintén míg a negyedikben pedig külön mozognak.. nincs ebben semmi különös . Vagy fordítva, az "alsó" 3ból az egyikben külön irányban mennek, de a "felső"ben maradnak egyhelyben. Ehhez még csak szükség sincs az én újfajta dimenzió definícióm használatához se, bár azzal kétségkívül érhetőbb minden és egycsapásra érthetővé válnak a dolgok. Mivel az idő az egy sima hajlított tér, a tér meg egy sima Euklidészi tér.

    Mitől "fonódott" "egybe" tehát a két foton? Hát egyszerűen attól, hogy ha 4 dimenziós térben figyeled akkor ott még mindig van egy olyan dimenzió a "sok" közül amelynek mentén még mindig egybe vannak hiába látszik külön mozogni a maradék 3ban.

    Mitöl hajlított tér az idő , hát maga a hajlás folyamata, maga a folyamat az ami az idő, és csak és pontosan kizárólag addig tart, amíg a dimenzió éppen hajlik..... mikor újra kiegyenesült a végtelen másik végén, újra térré változik ahol újra az "idők végezetéig" egyenes marad..