• Macropus Rufus
    #757
    " 3.14"
    2 tizedesig max. az iskolában használják. Ha már olyan komolyan veszed akkor legalább a komolyabb méretét írnád fel :)
    3,14159265358979323846264338327950288419716939937510 <- ezzel némileg pontosabb az eredmény mint 2 tizedessel.
    Ami meg az Univerzum 96%-át illeti: te sem mondtál semmit, hogy az a 96%-k mi a pöcs...
    Viszont a tény: az általunk (nem általad) ismert fizika - jelenleg - egészen jól használható, ellentétben a te általad vázolttal.
    A világot nem lehet úgy értelmezni, ahogy te teszed.
    De ha gondolod én is tudok hülyeségeket írogatni, ami elsőre még hihető is: pl. az idő mint olyan nem létezik. Illetve létezik, de az eszközeink nem az időt mérik. A jelenlegi időmérő eszközeinket nem az idő hajtja meg. Nem úgy működnek mint pl. egy vízóra, hogy átfolyik rajta az idő és az meghajtja az időmérő műszert. Tehát a mi általunk mért idő igazból nem nagyon használható, mert az egy általunk meghatározott egység. Ezért nem is tud lassulni se gyorsulni sem, hiába jön ez ki a képletekből, mivel nem vagyunk képesek mérni az időt. Az, hogy a műszereink csökkent gravitációban gyorsabban mérnek ez nem az időre vonatkozik, csak arra, hogy pl. zero g-ben a műszerek másképpen működnek. Pl. az atom órának is van tömege. Az atomnak is van aminek a rezgését méri. A 1g mellett annyi amit pl. a periódusos rendszerben látsz. 0g-ben meg nincs súlya, ezért némileg gyorsabban tud "rezegni" ezért az időmérő eszközünk más időt mér. Ha elvinném a Jupiterre a vekkerem, az ott a nagyobb tömegvonzás miatt belassulna, hasonló okok miatt mint ami amiatt 0g-ben gyorsul. De ez nem jelent semmit az időre vonatkozólag, ui. mi nem az időt mérjük. Majd ha tudunk olyan műszert készíteni amit az idő hajt meg (akár csak a vízórát a víz) majd akkor lehet olyanokat mérni, hogy tényleg lassul v. gyorsul. Tehát a teljes relatívitás elmélet ide vonatkozó része egy vitz. Nincs értelme, mert a lényeget nem tudom mérni az időt.
    Jól hangzik mi? Na én is tudok ilyen okosságokat írni, de az nem jelent semmit. Az állításom nem bizonyítható (akár csak a te állításod), és most el kezdem ekézni a sok lammert, hogy egy ilyen alap dolgot sem tudnak blablabla. Itt a baj az elméleteddel. Bizonyíthatatlan. Te sem tudod bizonyítani. Egy olyan hsz-od nem volt amiben képletekkel érvekkel alátámasztottad, hogy mi a helyzet,. Az nem indoklás, hogy minden fajta oldalról anigifeket meg képletek koppizol ide. Ez nem bizonyítás. Ennél már az én felvetésem is sokkal jobb ui. az órát tényleg nem az idő hajtja meg.
    És biztos vagyok benne, hogy akikkel vitázol itt, azok is tudnának hasonló f@szságokat írogatni mint te. De bizonyítani nem lehet. Tudod Isten is létezik, de még senki nem bizonyította be, tehát a tudomány állása szerint nincs. A te elméleted is olyan hit szerű: azért kell elhinni, mert te állítod. Majd ha olyan irományban látom viszont az elméleted mint pl. a Science akkor kezdesz már meggyőzni. És mindenkit itt a fórumon. Addig meg kijelenteni, hogy mindenki hülye csak te vagy villamos, picit komolytalanná tesz téged. (meg hát az érveid is eléggé gyerekesek. Egy komoly ember nem sértegeti a vitapartnereit. Ebből is látszik, hogy eléggé gyerekes a gondolkodásod. Vagy egy tináger vagy, vagy egy eléggé gyerekes gondolkodással megáldott felnőtt. ) Ha tényleg komolyan beleástad volna magad abba miket itt állítasz, akkor több oldalon keresztül képletekkel és meghatározásokkal raknád tele a fórumot. De azzal a tudomány nem tud mit kezdeni, hogy minden végtelen. Akkor majd végtelen idő múlva kapsz pl. fizut. Mert hónap eleje és vége közt nem 30 nap van, hanem a végtelen idő. :p