• defiant9
  #90
  "Remélem megérted végre a mondanivalóm lényegét és felfüggeszted a trollkodást."

  Összefoglalom én az első hsz-odra adott válasz alapján:
  1. állatásod: " na bumm. Majd visszajönnek 4-8 év múlva, új arcokkal"
  Hamis állítás. Semmivel nem tudtad alátámasztani hogy ez így lenne. Hibás volt az állításod miszerint nem voltak Amerikában személyi konzekvenciák.

  2. állításod "Budapesten, vagy Amszterdabnan"
  Nem tudtad alátámasztani hogy Budapesten magasabb lett volna az életszínvonal. Az ellentétes irányú tényekre nem tudtál reagálni. szokásos elsunnyogásod.

  3. állításod: "Az állammonopolista gazdasági rendszernek "
  Nem tudtad alátámasztani hogy az előnyösebb lenne mint a piacgazdaság. Tény hogy a teljes KGST egy csődtömeg volt(bele is buktunk), akár békeidőben akár háborús helyzetben(erre bizonyíték nincs) alul maradt(volna) a fejlettebb nyugati iparral szemben(MAD nélkül).

  4. állításod: "Ha adott vezetés a fegyverkezést tartja szemelött,"
  Nem tudtad bebizonyítani hogy ehhez szükségszerű a diktatórikus rendszer és ne lehetne szabadpiaci viszonyok mellett erősebb hadsereget létrehozni.

  A diktatúra legfőbb célja hogy a szűk elit hatalmát konzerválja, akár dinasztikus szinten is. A tervgazdaság pedig jóval alacsonyabb hatékonysággal működik mint a piaci verseny alapú

  "újra összefoglalom azt, ami a mondanivalóm lényege volt."
  A lóf.aszt ez volt. Ezzel most már csak maszatolsz mert az eredeti álláspontod tarthatatlan. Azt is utólag hoztad be hogy az elején kell a diktatúra (ami egyébként valóban működő setup). Korrekten ezt rögtön az elején le kellett volna szögezned, nem csak fikázni a demokratikus választási rendszert, vagy az amszterdami életszínvonalat. A rothadó nyugat narratíva a keleti diktátorok kedvence, Fidesz is nyomatja már ahogy a komcsik annak idején. Az észak Koreai állami TV-ből is ez jön. Ezzel szemben a valóság egész más képet mutat.