• defiant9
    #63
    "Azt tedd hozzá, hogy ebben igen nagy ludas volt az USA sok embargója is."
    Nem. Senki nem tiltja Észak Koreának hogy élelmiszert vegyen katonai felszerelés helyett (ez utóbbit viszont tiltják, de megvannak a csatornáik).
    Az USA is rengeteg humanitárius segélyt adott a korábbi évtizedekben, de most már ahhoz kötik hogy álljanak le a kísérelek, ezt Kim megígéri majd felrúgja. Így is sok segélyt kapnak, leginkább déltől és Kínától. Úgyhogy szvsz. az közel sem optimális felhasználása az erőforrásoknak ha a nép éhenhal, miközben a diktátort a saját jóléte és hatalomféltése motiválja.
    Nuclear standoff affects aid to North
    According to a report by Congressional Research Service, the United States provided the North over $1.3 billion in assistance, mostly food aid and energy assistance, between 1995 and 2008. Since early 2009, the U.S. has withheld all types of humanitarian aid to North Korea, while denying any connection between its political relations with the regime and humanitarian assistance.
    In February 2012, Washington struck a deal with Pyongyang, known as the "Leap Day" agreement, in which the U.S. agreed to resume large-scale food assistance on the condition that the North promise to refrain from further testing nuclear weapons. The agreement was scrapped less than three weeks later, after the North announced a plan to launch a long-range rocket.

    Ráadásul ezek ENSZ szakciók is:
    2017.09.12. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) újabb egyhangú határozatban további szankciókat szavazott meg Észak-Korea ellen helyi idő szerint hétfőn este amiatt, hogy Phenjan szeptember 3-án kísérleti hidrogénbomba-robbantást hajtott végre.
    Csak hogy tudd. A BT állandó tagja a kedvenc Oroszországod és Kína is, de valahogy őket elfelejtetted megemlíteni. Sokadszor látjuk azt hogy objektivitás helyett a valóságot torzítod az elképzelt világképed irányába. Ráadásul nem is tanulsz ezekből, szokásos kognitív disszonanciád.

    "Az észak-K.-i híreket meg tényleg kritika nélkül benyalod? Csak azért mondom, hogy tudd."
    Mutasd akkor a cáfolatot hogy nincs kannibalizmus, nem véletlen hogy hosszú börtönévek várnak arra aki cenzúra nélkül 'tudósít' az országban uralkodó állapotokról. Tehát kérdés hogy te mire is alapozod a kritikádat amit elvársz. Számorma teljesen logikus hogy ahol ekkora a nyomor és éhezés ott a túlélési ösztön kihozza ezt az emberekből (ahogy azt is elhiszem hogy az Andokban lezuhant gép utasai is megették a hullákat)

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Kannibálokat végeztek ki Észak-Koreában
    "A falumban májusban végeztek ki egy férfit, mert megölte két gyerekét, és megpróbálta megenni őket. Az esetet a felesége jelentette, mert a férfi őt is megkínálta" - mondta az Asia Pressnek egy helyi férfi. A japán hírügynökség jelentése azért tekinthető megbízhatónak, mert állítólag kiépített hálózata működik Észak-Koreában. Észak-Korea nem kommentálta a cikk állításait.

    Gu Gwang-ho, one of the reporters in North Korea, wrote: "There was an incident when a man was arrested for digging up the grave of his grandchild and eating the remains."

    In May in Haeju, South Hwanghae's main city, a man who had killed 11 people and sold the meat as pork was executed by firing squad.

    "In a village in Chongdan county, a man who went mad with hunger boiled his own child, ate his flesh and was arrested," said a mid-ranking official of the ruling Korean Workers Party.

    Észak és Dél kb. hasonló történelmi adottságokkal bírt, akár egy ország is maradhattak volna. Látható hogy hova vezetett a komcsi metódus és hova a nyugati minta.